Üniversiteler, bilim ve teknolojinin temel yapı taşlarını oluşturduğu için son derece önemlidir. Dünyanın birçok ülkesi üniversitelerin ciddi bir değere sahip olduğunu bildiği için yoğun bir destek gösteriyor. Örneğin Çin Halk Cumhuriyeti üniversitelere büyük oranda fon sağlayan ülkeler içerisinde başı çekiyor.
Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan araştırmada; öğrenim kurumlarının bilimsel araştırmaları, uluslararası çalışma ve konumları, gelirlerindeki artış gibi birçok etken önemsendi.
Listede her yıl ismi geçen Sabancı ve Koç Üniversiteleri bu defa yer almadı. Sabancı üniversitesi İlk 500 içerisinde sıralamasını korurken, Koç üniversitesi daha geri plana düştü. Üstelik bu listede çok şaşıracağınız bir üniversite de bulunuyor. Çankaya Üniversitesi Dünyanın en iyi 500 üniversitesi içerisine girmeyi başardı. Bilkent, Hacettepe ve Koç üniversiteleri ilk 600’e giren diğer üniversiteler oldu. 601.-800. sıra aralığında da Boğaziçi, İTÜ ve ODTÜ gibi kuruluşlar bulunuyor.
iPhone 11 Pro Max vs Huawei P30 Pro karşılaştırması
ABD’nin yoğun ambargosuna maruz kalmasına rağmen İran Devleti de kendi üniversitelerini sıralamaya yerleştirmeyi başardı. Bu ülkeden yaklaşık olarak 40 tanesi Dünyanın en güçlü üniversiteleri içerisine girdi. Listenin zirvesinde ise her zaman olduğu gibi yine Oxford yer aldı. İngiltere’de bulunan Oxford üniversitesi 4 yıldır birincilik kazanıyor. Peki sizce Türkiye’nin Dünya markası olan üniversiteler çıkarabilmesi için ne tür koşullara dikkat etmesi gerekiyor? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.