Dünyanın En İyi Yaşam Kalitesine Sahip Ülkeleri Açıklandı! Sıralama Şaşırttı!

Yaşam kalitesi açısından en iyi ülkeler açıklandı ve liste beklenmedik sonuçlarla dolu! İlk sıralarda yer alan ülkeler dikkat çekerken, bazı ülkelerin geride kalması kafa karıştırdı. İşte merak edilen detaylar…

2 Mart - 23 Mayıs 2024 tarihleri arasında 89 ülkede yaklaşık 17.000 kişiyle gerçekleştirilen bir araştırmada, yaşam kalitesi açısından en iyi ülkeler sıralandı. Bu önemli çalışma, U.S. News, global pazarlama firması WPP ve Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu’nun iş birliğiyle hazırlandı.

YAŞAM KALITESINDE ZIRVEDEKI ÜLKELER

Yaşam kalitesi açısından en iyi 10 ülke şu şekilde sıralandı: Danimarka, İsveç, İsviçre, Norveç, Kanada, Finlandiya, Almanya, Avustralya, Hollanda ve Yeni Zelanda. ABD ise bu sıralamada dikkat çekici bir şekilde 22. sırada yer aldı.

GÖÇMENLER İÇIN EN İYI ÜLKE: DANIMARKA

Temmuz 2024’te InterNations tarafından gerçekleştirilen Expat Insider araştırmasına göre, Danimarka göçmenler için en iyi ülke olarak öne çıkıyor. Ülkedeki göçmenlerin yüzde 84’ü iş-yaşam dengesi konusunda son derece memnun olduklarını belirtiyor.

DANIMARKA MUTLULUKTA ZIRVEDE

Danimarka, Dünya Mutluluk Raporu’na göre dünyanın en mutlu ikinci ülkesi olarak yerini sağlamlaştırıyor. Bu başarının temelinde, sosyal eşitlik ve refah politikalarına verilen önem yatıyor.

İSVEÇ’TE GERILEME DIKKAT ÇEKIYOR

İsveç, Danimarka gibi ücretsiz sağlık hizmetleri ve üniversite eğitimi sunmasına rağmen, yaşam kalitesi sıralamasında zirvedeki yerini kaybetti. İnsan hakları ve çevre duyarlılığı konularında yüksek puan almasına rağmen, yaşam maliyetlerinin artması ülkede bazı zorlukların yaşandığını gösteriyor.

İSVEÇ’TE EKONOMIK AVANTAJLAR

İsveç’te yaşam maliyetleri ABD’ye göre %9.4 daha ucuz, kira fiyatları ise %47.5 daha düşük. Ayrıca, İsveç, anne babalara sunduğu 480 gün ücretli izin hakkıyla da dikkat çeken sosyal avantajlar sunmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.