Dünyanın en kuvvetli köpeğinin saldırısına uğradı: Talihsiz kadını çığlıkları kurtardı

Hatay'ın Soğukoluk Mahallesi'nde meydana gelen olayda, yasaklı köpek ırklarından biri olan Dogo Argentino, 3 çocuk annesi Selma Sönmez'e saldırdı.

Hatay'ın Soğukoluk Mahallesi'nde meydana gelen üzücü olayda, Dogo Argentino cinsi köpek, 3 çocuk annesi Selma Sönmez'e saldırdı.

Sabah saatlerinde krabasının evine gitmek üzere yürüyen Selma Sönmez, komşusuna ait yasaklı ırk Dogo Argentino tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan köpek, Sönmez'in sağ kolunu ısırdı, başından yaralanan Sönmez ise yere yığıldı.

İTFAİYE EKİBİNİN MÜDAHALESİ

Çığlık seslerini duyan köpeğin sahibi, güçlükle kurtardığı Sönmez'in sağlık durumunu düşünerek hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, Sönmez'i kurtarırken, ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İlk müdahalesinin ardından tedavi altına alınan Sönmez'in sağlık durumu iyi olduğu açıklandı. Saldırgan köpek ise belediye ekipleri tarafından sahibinden alınarak barınağa götürüldü.

YASAKLI IRK: DOGO ARGENTİNO

Dogo Argentino, Türkiye'de beslenmesi yasak olan tehlikeli köpek türlerinden biridir. Bu köpek cinsleri, dünya genelinde de benzer şekilde yasaklanmıştır. Dogo Argentino'nun yabani domuz avı için yetiştirildiği biliniyor. Sahiplerine karşı sadık ve korumacı olmalarına rağmen, sosyalleştirilmezlerse tehlikeli hale gelebilirler. Dogo Argentino'nun çene kuvveti 500 PSI ile en yüksek seviyededir.

YASAKLI KÖPEK CİNSLERİ

Türkiye'de Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Fila Brasileiro, American Staffordshire Terrier, American Bully gibi köpek cinsleri de saldırgan ve tehlikeli oldukları gerekçesiyle yasaklanmıştır. Uzmanlar, köpek sahiplenirken yasaklı köpek cinslerinden uzak durmanın önemine vurgu yapmaktadır.

Bu olay, yasaklı köpek cinslerinin potansiyel tehlikesine dair bir kez daha dikkat çekerken, köpek sahiplerine ve yetkililere daha sıkı önlemler alınması çağrısını beraberinde getiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma