'Dünyanın En Ölümcül Kedisi' diye bilinen 'Kara Kedi' bir o kadar da alıngan! Vahşi ve duy

Afrika kıtasında yaşayan ve en küçük vahşi kedi türü olarak bilinen; sekiz aylık 'Kara Ayaklı Kedi' görüntülendi! "Dünyanın en ölümcül kedisi" unvanını taşıyan bu kedi, aynı zaman da çok alıngan! Hem vahşi hem de duygusal bir kedi!

Sekiz aylık Gaia, 28 Aralık'ta ABD'nin Utah kentindeki Hogle Hayvanat Bahçesi'ne nakledildi ve fotoğraflarda onun sepetine yerleştiği ve tatlı bir şekilde kameraya baktığı görülüyor.

Ancak henüz sekiz aylıkken bile gezegendeki "en ölümcül kedi" olarak kabul ediliyordu. Öyle olduğuna inanılıyor. Hayvanat bahçesi yetkilileri, yalnızca 3 kilo ağırlığındaki Gaia'nın "KÜÇÜK AMA SON DERECE ALINGAN"

Küçük ama son derece alıngan bir kedi olduğunu söylendi. 

AVLANMA BAŞARISI: YÜZDE 60

LadBible'ın haberine göre Gaia, hayvanat bahçesinin Kara Ayaklı Kedi Konsorsiyumu'ndan üreme için geldi ve programa önemli katkı sağlayacağını söyledi. İnanalım. Konsorsiyumda sadece 29 kedi bulunuyor ve tahmin edebileceğiniz gibi bu isim, popolarının siyah ya da koyu kahverengi olmasından geliyor. Oldukça güzel görünen ama bir o kadar da ölümcül olan bu tür, inanılmaz hayatta kalma becerileriyle tanınıyor. Uzmanlara göre kara ayaklı kedileri avlamanın başarı oranı yüzde 60.

KARA KEDİ'DE BİLİNMEYEN ÖZELLİKLER

Kara ayaklı kediler (Felis nigripes), Güney Afrika'da bulunan ve bir takım dikkate değer özelliklere sahip küçük vahşi kedilerdir. Bu kedilerin az bilinen garip özelliklerinden bazıları şunlardır: Yalnız yaşam tarzı: Bu kediler yalnız yaşarlar ve hem erkek hem de dişiler bölgelerini işaretlemek için idrar kullanırlar. Pembe Deri: Diğer vahşi kedilerden farklı olarak kara ayaklı kedilerin pembe derisi vardır.

İYİ GÖRÜŞ!

Kara ayaklı kediler insanlardan altı kat daha iyi görüşe sahiptir ve mükemmel gece görüşüne ve çok hassas işitmeye sahiptir. Ayakları tamamen siyah değildir: İsmine rağmen bu kedilerin ayak pedleri ve alt kısımları siyahtır. Kısa Çiftleşme Dönemleri: Kara ayaklı kediler yalnızca çiftleşme dönemlerinde bir araya gelirler ve bu süre oldukça kısadır. Gece: Çoğunlukla geceleri avlanırlar, kara ayaklı kediler günün çoğunu dinlenerek geçirirler.  Küçük memeliler, kuşlar ve böcekler de dahil olmak üzere çeşitli avları yerler ve çok az su gerektiren kuru yaşam alanlarına uyum sağlarlar. 

Habitat, insan faaliyetleri ve avlanma gibi tehditlerle karşı karşıyadırlar. Bu özellikler kara ayaklı kedilerin hem biyolojik hem de ekolojik açıdan oldukça tuhaf ve benzersiz canlılar olduğunu göstermektedir. Bu nedenle onları ve yaşam alanlarını korumak biyolojik çeşitliliğin korunması açısından önemlidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.