Dünyanın En Yakışıklı Erkekleri Açıklandı: Zirvedeki İsim Herkesi Şaşırttı

Son yapılan bir araştırma, yüz hatlarının antik Yunanların belirlediği "altın oran" güzellik standartlarına göre dünyanın en yakışıklı erkeklerini sıraladı. Bu çalışma, insanların yüz şekillerinin ne ölçüde mükemmel olduğunu hesaplayarak en çekici 10 ismi ortaya çıkardı.

Yapılan son araştırmalar, ünlü İngiliz aktör Aaron Taylor-Johnson'ı yüz hatlarının antik Yunanların "altın oran" güzellik standartlarına en yakın kişi olarak öne çıkardı. "Marvel" ve "Kick-Ass" gibi yapımlarla tanınan Taylor-Johnson, Dr. Julian De Silva tarafından yürütülen bir çalışmada, dünyanın en yakışıklı erkeği olarak belirlendi. Araştırmaya göre, aktörün yüz hatları %93,04 oranında altın orana uyumlu bulunarak bu unvanı kazanmasına neden oldu. Dr. De Silva, Taylor-Johnson'ın yüz şeklinin %99,2 oranında mükemmel olduğunu belirtti ve bu seviyeye ulaşmanın yalnızca %0,8'lik bir farkla gerçekleştiğini vurguladı.

Araştırmada, Taylor-Johnson’ın burnunun genişliği ve uzunluğu %98,8 oranında mükemmel bulunurken, çene yapısının da %95 oranında altın orana uygun olduğu tespit edildi. Bununla birlikte, gözlerinin arasındaki mesafe %89, burnu ile dudakları arasındaki mesafe %89,6 ve dudakları %86 puan alarak, diğer yüz hatlarına kıyasla daha düşük değerlendirildi. Ancak genel olarak, aktörün yüzünün büyük bir kısmı altın oran ölçütlerine oldukça yakın çıktı.

Taylor-Johnson’ın, olası yeni James Bond rolünü üstlenmesi durumunda, tarihin en yakışıklı 007 karakteri olacağı şimdiden konuşulmaya başlandı. Altın oran araştırmasının sonuçları, bu konudaki beklentileri daha da artırmış durumda.

İşte altın orana göre en yakışıklı erkeklerin listesi...

AARON TAYLOR-JOHNSON - 93.04%

PAUL MESCAL - 92.38%

LUCİEN LAVİSCOUNT - 92.41%

ROBERT PATTINSON - 92.15%

JACK LOWDEN - 90.33%

GEORGE CLOONEY - 89.9%

NİCHOLAS HOULT - 89.84%

CHARLES MELTON - 88.46%

IDRİS ELBA - 87.94%

SHAH RUKH KHAN - 86.76%

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.