'Dünyanın ilk ekmeği' New York uçağındaki yolculara ikram edildi!

Türk Hava Yolları, 12 bin yıllık "medeniyetin ilk buğday tanesinden" yapılan ekmeği 22 Eylül'de İstanbul'dan New York'a giden seferinde tanıttı. Anadolu'nun en eski tahıllarından hazırlanan bu ekmek, THY'nin Türk kültürünü modern dokunuşlarla misafirlerine sunma çabasını yansıtıyor.

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği, dünyanın en çok ülkesine uçan hava yolu olarak, Taş Tepeler bölgesinde yapılan kazı çalışmaları sonucunda ortaya çıkan 12 bin yıllık "medeniyetin ilk buğday tanesinden" yapılmış ekmeği tanıttı. Bu ekmek, 22 Eylül'de İstanbul'dan New York'a giden "TK-3" seferinin menüsünde yer aldı.

Anadolu’nun en eski tahıl türlerinden üretilen bu ekmek, THY’nin misafirleriyle Türk kültürünü paylaşma ve gelenekleri modern yeniliklerle harmanlama çabasını simgeliyor. İstanbul merkezli "Türk DO&CO" catering şirketi tarafından hazırlanan ekmek için ödüllü Türk şef Ömür Akkor ve akademisyen Çetin Şenkul danışmanlık yaptı. Ekmeğin, tereyağı ve zeytinyağı ile birlikte özel bir torbada sıcak servis edilerek "business class" misafirlerine sunulacağı belirtildi.

Ayrıca, dünyanın ilk ekmeği olarak tanımlanan bu ürün için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle Göbeklitepe, Karahantepe ve Fırat Nehri bölgelerinde film prömiyeri yapıldığı ifade edildi. THY'nin projesi olarak, bu ekmek 12 bin yıl önce Taş Tepeler bölgesinde evcilleştirilen buğdaydan üretildiği ve bu durumun beslenme alışkanlıkları ile sosyal yapıları yeniden şekillendirdiği vurgulandı.

Açıklamada, THY'nin uçak içi ikram konseptindeki liderliğini sürdürdüğü, menülerinin %80'ini yerel üreticilerden temin ettiği ve her gün taze ürünlerle uzman şefler tarafından hazırlandığı kaydedildi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Dünyanın en iyi lezzetlerini misafirlerine sunan bir bayrak taşıyıcı olarak, business class yolcularımızı Anadolu bölgesindeki kazılarda keşfedilen antik buğdaylardan elde edilen dünyanın en eski ekmeği ile tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk mutfağına özgü bu temel gıdayı deneyimletmeyi amaçlıyoruz. Uçuş yiyecekleri alanındaki ödüllü liderliğimizi sürdürürken, misafirlerimizin bu yeni ürünü takdir edeceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.