Dünyanın odağı Orta Doğu'da! İran İsrail'i vurdu

İran'ın İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ardından beklenen misilleme sonunda gerçekleşti. İran'ın İsrail'e karşı insansız hava araçlarıyla saldırı başlattığı bildirildi. İHA'ların birkaç saat içinde İsrail'e ulaşması bekleniyor.

İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'na yönelik Nisan ayı başındaki saldırısının ardından İran'ın misilleme yapacağı açıklamasıyla başlayan gerilim tırmanıyor. İsrail Devlet Televizyonu, İran'ın İsrail'e hava saldırısı başlattığını bildirdi.

Saldırının başlamasının ardından İsrail ordusu, İran'ın İsrail'e karşı saldırı için çok sayıda İHA gönderdiğini ancak henüz ulaşmadığını ve savunmalarının hazır olduğunu açıkladı.

YÜZDEN FAZLA İHA GÖNDERİLDİ


İsrail devlet televizyonu, İsrailli yetkililerin birkaç gün sürecek çatışmalara ve karşılık vermeye hazırlandığını bildirirken, ordu İran'ın yüzden fazla İHA gönderdiğini duyurdu.

''SİYONİST REJİMİN TOPRAKLARINDAKİ BAZI HEDEFLERİ VURDUK''


İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e onlarca insansız hava aracı (İHA) ve füzeyle saldırı düzenlediklerini açıkladı. Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan bildiriye göre, İHA saldırısı, İsrail'in Suriye'deki İran konsolosluğuna saldırısına karşılık olarak gerçekleştirildi ve İran'ın Siyonist rejimin topraklarındaki bazı hedefleri vuruldu.
İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, Hollanda ve Belçika Dışişleri Bakanları ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, İsrail’in Şam’da İran Konsolosluğu’nu hedef alması ve bu saldırıya İran’ın karşılığı ele alındı.

Abdullahiyan, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İsrail rejiminin Şam'da İran Konsolosluğunu hedef alması ve uluslararası sözleşmeleri ihlal etmesini ele aldık. Ülkemizin konuya ilişkin duruşunu aktardım. ABD’ye konu hakkında gerekli uyarıları yaptığımızı vurguladım. Ayrıca Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yapılan görüşmede uluslararası, bölgesel ve Gazze’deki son gelişmeler ele alındı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı