NASA'nın James Webb Uzay Teleskobu tarafından çekilen bir fotoğraf, Güneş sistemindeki bir uydu gezegenin Dünya'ya benzediği iddiasıyla sosyal medyada tartışma yarattı. Birçok kişi, bu uydu gezegenin potansiyel olarak bir başka Dünya olabileceği fikrine katıldı. Ancak, Sputnik'in haberine göre, görüntülerdeki gök cisminin aslında Satürn'ün en büyük ayı olan Titan olduğu açıklandı.
NASA, Güneş sisteminde Titan ve Dünya'nın paylaştığı bazı olağanüstü ortak özelliklerin olduğunu belirterek şunları söyledi:
"Titan, güneş sisteminde benzersizdir. Dünya dışında nehirleri, gölleri ve denizleri olan tek gezegendir. Ama bu göller sudan ziyade 'hidrokarbon', etan ve metan gibi moleküllerden oluşuyor..."
Açıklama şöyle devam etti:
"Webb tarafından görülen iki bulut, Titan'ın yaz sonlarında, Güneş'in yüzeyini ısıttığı dönemde kuzey yarımkürede bulutların oluştuğuna dair uzun süredir savunulan tahminleri doğruluyor. Keck Gözlemevi tarafından yapılan takip gözlemleri de bulutları ortaya çıkardı ve mevsimsel hava durumunu doğruladı..."
TİNAN İLE DÜNYA ARASINDA FARKLAR
Titan'ın atmosferi, Dünya'nınkinden çok daha kalındır ve çoğunlukla azottan oluşur. Titan'ın ortalama sıcaklığı -179 santigrat derecedir, bu da Dünya'dan çok daha soğuk olduğu anlamına gelir. Titan'da yaşam olduğuna dair henüz kanıt bulunmamakla birlikte, bazı bilim insanları yeraltı okyanuslarında mikrobiyal yaşamın olabileceğine inanıyor.