Dursun Çiçek: Yeni darbe iddialarının amacı Kemalist subayları şüphe altına sokmak

Birgün’den Burcu Cansu''ya konuşan emekli albay ve milletvekili Dursun Çiçek, Kemalist askerlerin “uygun'' zamanı kolladığını savunan iddialara yanıt verdi.AKP’nin OHAL için hukuki bir zemin yaratmaya çalıştığını ifade...

Birgün’den Burcu Cansu''ya konuşan emekli albay ve milletvekili Dursun Çiçek, Kemalist askerlerin “uygun'' zamanı kolladığını savunan iddialara yanıt verdi.

AKP’nin OHAL için hukuki bir zemin yaratmaya çalıştığını ifade eden Çiçek, “Darbe tehdidi ile OHAL’in devam etmesini, OHAL baskısı altında da adaletsizliğin, hukukluğun devam etmesi isteniyor'' diye konuştu.

''AMAÇ MUHALEFETİ SİNDİRMEK’

“Bütün bu iddiaların YAŞ öncesi gündeme gelmesinin sebebi ise, Ergenekon ve Balyoz mağduru askerlerin terfisini engellemek ve Kemalist askerler üzerinde şüphe yaratmak'' diyen Çiçek, şunları söyledi:

“İmam hatipli ya da iktidar gibi düşünen bir ordu, polis, yargı yaratmak için bilinçli olarak baskı ortamı yayılıyor. Burada yüzde 90 art niyet var.

Yandaş medyanın yazarlarını önemsemiyorum, bunların alt yapısı yok. Sadece algı operasyonlarının kalemleri bunlar. İktidar tarafından ''hâlâ tehdit altındayız, darbe ortamı sürüyor’ algısı bu kalemşorlar tarafından yaygınlaştırılıyor. Ergenekon ve Balyoz’da da aynı şey yapılmıştı. Amaçları muhalefeti susturmak, baskıyı sürdürmek. Kendi fikirlerinde olmayanlar için ''bunların kafasında darbe var bunları ordudan atalım, terfi ettirmeyelim’ algısı hem askeri camiada hem de kamuoyunda yaratılıyor.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

GKN Kargo iflas bayrağını çekti: Futbol kulüplerine sponsor oluyordu!
Bedelli askerlik ücretlerine zam geliyor! Tüm tahminler dudak uçuklatıyor
'Düşman Refah operasyonunu gerçekleştirirse müzakereler durdurulur!
CHP lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 10 bin liralık hediye
İran'dan İngiliz bakanın da dahil olduğu yaptırım listesi gündemde