Dursun Özbek: "Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir final oldu"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Süper Kupa maçının beklenmedik şekilde hızlıca sona erdirilmesini eleştirerek, bu durumun futbolun misyonuna uygun olmadığını belirtti. Özbek, maçın sonlanmasının Cumhuriyetin 100. yılına yakışmadığını ifade etti.

Fenerbahçe'nin U19 takımıyla çıkması ve maçın 2. dakikasında sahadan ayrılmasının ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek konuştu. Özbek, beklenmeyen bir durumla karşılaştıklarını belirterek, Urfa gibi güzel bir şehirde bu derbiyi izlemenin keyfini yaşamak istediklerini ancak bu durumla karşılaştıklarını ifade etti.

Süper Kupa finalinin anlamsız bir şekilde hızlıca sona erdirildiğini ve bu durumun dünyaya mahcup ettiklerini dile getiren Özbek, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonunun futbolu insanlara sevdirmek olduğunu vurguladı. U19 takımının maça çıkarılmasıyla ilgili eleştirilerde bulunarak, bu durumun Cumhuriyetin 100. yılına yakışmadığını belirtti ve önümüzdeki günlerde daha fazla gerginlik yaşanabileceği uyarısında bulundu.

DURSUN ÖZBEK'İN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

"Böyle bir durumu beklemiyordum. Saçma sapan bir durumla karşılaştık. Bir sürü şey söylediler, bunlar akıl tutulması. Urfa gibi güzel bir şehirde bu derbiyi seyrettirmenin keyfi varken hiç beklemediğimiz bir şeyle karşılaştık.

Süper Kupa finalini 1 dakikada biten bir şekle getirdiler. Dünyaya mahçup olduk. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin misyonu futbolu insanlara sevdirmek. U19 takımından çocukları çıkarıyorsunuz bu küçüklere yazdık değil mi?

Cumhuriyetin 100. yılına yakışmayan bir final oldu. Bunun kime ne faydası oldu belli değil. Önümüzdeki günler daha da gerginleşecek. Bu gerginliği gidermemiz lazım. Türk futboluna yakışır hareketler içerisinde bulunulmasını diliyorum. İnsanların eve gidince 'Biz ne yaptık' demesi lazım."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Büyük derbiye saatler kala Fenerbahçe cephesinde beklenmedik bir şok yaşandı!
Beşiktaş yöneticileri, Türkiye Futbol Federasyonu'na hakemler konusunda çağrıda bulundu
Aziz Yıldırım, Manisa’da bir düğüne katıldı!
Bayer Leverkusen Bundesliga'da Namağlup Şampiyon Oldu: Tarihi Bir Başarı!
Galatasaray-Fenerbahçe Derbisi Öncesi Teknik Direktörlerin Rekabeti