Durum raporu: Bürokratın Meclis’e bilgi vermediği noktadayız

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Merkez Bankası bürokratının mali af getiren yasanın komisyon görüşmeleri sırasında CHP'nin sorusu üzerine bilgi vermeyi reddetmesinin "TBMM’yi ikinci planda bırakan bir örnek" olduğunu belirtti.

Yetkin, bugünkü yazısında CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu'nun Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının ne kadarının Merkez Bankası'na ait olduğunu ve KKM’nin Merkez Bankası'na maliyetini sorduğunu hatırlattı. "Bu soruyu Hazine ve Maliye Bakanlığı'na sormuşlar ve yanıt almışlardı. Şimdi de Merkez Bankası’na soruyorlardı" diyen Yetkin şöyle devam etti:

"Komisyonda Meclis’e bilgi vermek üzere davet edilen TCMB yetkilisi 'Veremeyiz' deyince muhalefet milletvekilleri 'Kimin parasını kimden saklıyorsunuz?' gibi, 'Meclis’i gömdünüz' gibi protestolarla oturumu terk etti.
...
Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde parlamentonun ikinci plana itilmesinin yeni bir aşaması, yargı, yasama, yürütme erklerinin ayrılığının yeni bir ihlali sayılmalı. Ayrıca Merkez Bankası’nın KKM hakkında Meclis’e bilgi vermekten kaçınması şimdiye dek Hazine’ye 85 milyar lira ek yük getirdiği tahmin edilen proje hakkında henüz başka bilinmeyenler olduğu kuşkusunu da doğuruyordu; sistem şeffaf işlemiyordu.
...
Merkez Bankası’nın Meclis’e bilgi vermeyi reddetmesi gerçekten vahim bir aşamaya geldiğimizi gösteriyor." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti Grup Başkanı istifa etti
En doğrusu da kongrede veliahdını çıkarmasıdır
Bugün CHP bir noktaya geldiyse bu Kemal Bey’in sayesinde olmuştur
AK Parti'de değişim için ilk zirve yarın
Özgür Özel: Soma'da Toplantı ve Eğitim Mitingleri Devam