Durumlar terse döndü! Yüz binlerce Suriyeli Suriye'ye doğru yolda!

Ülkesini terk eden yüzbinlerce Suriyeli sığınmacı, geri dönüş yapmaya başladı. Suriye'ye doğru yola çıkan bu mülteciler, gündemde önemli bir yer edindi. Durumların değişmesiyle birlikte kafileler halinde geri dönüyorlar.

Suriyeli sığınmacıların durumu tam tersine döndü. Yüzbinlerce Suriyeli, memleketlerine dönmek üzere yola çıktı. Kafileler halinde hareket eden mültecilerin görüntüleri kaydedildi. Suriye'deki iç savaştan kaçan bu sığınmacılar, yeniden ölüm korkusuyla geri dönüşü başlattı.

İsrail’in Lübnan’a gerçekleştirdiği bombardımanlar, 500 bine yakın kişiyi evlerini terk etmeye zorladı. Suriyeli sığınmacılar, korku içinde Lübnan’dan kendi ülkelerine dönmeye başladı. 

İsrail’in Lübnan’ın güneyine yönelik yoğun saldırıları büyük bir paniğe yol açtı. Bu saldırılarda 564 kişi hayatını kaybederken, 1800’den fazla kişi yaralandı. Bu durum, Suriye'deki iç savaştan kaçarak Lübnan'a sığınan Suriyeli mültecilerin, ölüm korkusuyla ülkelerine dönüş yapmalarına sebep oldu.

Lübnan’ın güneyindeki bombardımanlardan kaçan yüzbinlerce Lübnanlı ise kuzeyde daha güvenli bölgelere göç etmeye çalışıyor. Hizbullah’ın Tel Aviv’e füzeler göndermesi ve İsrail’in sert karşılık vermesi, bölgede gerilimi daha da artırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.