Dyson Akülü süpürgelerin yapıları birbirlerine çok benzerler. Tüm ürünler modüler bir sisteme sahip ve tek bir boruya birçok başlık takılabiliyor.
Kullanıcılar bu başlıkları boruyu söküp direkt olarak ürüne takabiliyorlar. Bu sayede ürün daha kompakt ve zaman zaman daha da kullanışlı hale gelebiliyor. Örneğin arabanızın koltuğunuzu bu sayede temizlemeniz mümkün. Aynı zamanda elektrik prizinin olmadığı çatı altları veya bodrumlarda istediğiniz temizliği yapmanız mümkün.
Tabi burada beraberinde gelen her ortama göre farklı başlıklar da büyük bir önem taşıyor. Ama en önemlisi ise, döner mekanizma ile saniyede 60 döngü hızına ulaşan yüksek torklu temizleme başlığının olması. Bu mekanizma sayesinde kir ve tozlar çok daha verimli bir şekilde toplanabiliyor. Sert naylon fırçalar, dipteki kirleri çekmek için halının derinlerine iniyorlar. Yumuşak, anti-statik, karbon fiber lifler ise sert zeminlerdeki ve çatlaklardaki tozları yakalıyorlar.
Dyson V10 vs Dyson V11Yıllara baktığımızda V6, V7 ve V8 ürünlerinde neredeyse aynı tasarım kullanıldı. Ürünlerin farklarını genelde renklerinden anlayabiliyordunuz. Dyson Cyclone V10’un gelmesi ile birlikte tasarım tam anlamıyla değişti. Motor ve toz haznesi dikeyken yatay tasarımına geçildi. Ürünün uzunluğu önceki modellere göre artı. Bu da toz haznesinin %40 büyümesine yani 0.8 Litre’ye kadar genişlemesine yol açtı. Aynı zamanda da motorun eksenindeki 14 Cyclone’un verimliliği 72 km/saat emiş gücünden 190 km/saate kadar çıktı.