E-ticaret Devi Kan Kaybediyor! Amazon’da Yeni Kesinti Dalgası!

New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, Amazon'un daha az yöneticiyle çalışma planının 13 bin 834 yöneticinin işten çıkarılmasına neden olabileceğini raporladı. Bu değişiklik, şirketin maliyetlerini 365 gün içinde 2,1 ila 3,6 milyar dolar azaltmasını sağlayacak.

E-ticaret devi Amazon, CEO Andy Jassy'nin liderliğinde daha az yöneticiyle çalışma stratejisi geliştirmeye karar verdi. Bu strateji, şirketin daha hızlı hareket etmesini sağlamayı amaçlıyor. Jassy, yaptığı açıklamada, 2025'in ilk çeyreğine kadar çalışanlar ile yöneticiler arasındaki oranı en az %15 artırmayı hedeflediklerini duyurdu. Yani, yönetici sayısında ciddi bir azalma öngörülüyor.

New York merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, bu kapsamda Amazon'un ortalama 13 bin 834 yöneticiyi işten çıkarabileceğini raporladı. Banka, bu adımın şirketin yıllık maliyetlerinde 2,1 ila 3,6 milyar dolar arasında tasarruf sağlamasını bekliyor. Morgan Stanley'nin hesaplamalarına göre, Amazon'un iş gücünün %7'si şu anda yönetici pozisyonlarında bulunuyor.

2024'ün ikinci çeyreği itibarıyla Amazon'un dünya genelindeki yönetici sayısının 105 bin 770 olduğu belirtilirken, bu sayının 2025'in ilk çeyreğinde 91 bin 936'ya düşmesi bekleniyor. Jassy, yönetici sayısının azaltılmasının gereksiz organizasyonel katmanları ortadan kaldıracağını ve Amazon'un bürokratik engellere takılmadan daha hızlı hareket etmesine olanak tanıyacağını ifade etti.

Morgan Stanley'nin bu tahminleri, Amazon'un gelecekteki iş gücü stratejileri açısından önemli bir dönüm noktası oluşturabilir. Şirketin bu adımının nasıl sonuçlanacağı ise sektör gözlemcileri tarafından dikkatle takip ediliyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.