EA sevilen bir oyunu iptal ettiğini duyurdu

Görünüşe göre EA sadece Apex Legends Mobile ve Battlefield Mobile’ı öldürmedi. Bloomberg kaynakları, yayıncının Titanfall ve Apex Legends evreninde geçen duyurulmamış tek oyunculu oyun setini iptal ettiğini iddia ediyor.

Projenin ayrıntıları bilinmemekle birlikte, deneyimli geliştirici Mohammad Alavi’nin 2022’nin başlarında Respawn’dan ayrılana kadar projeyi yönettiği bildirildi. EA’nın iptal edilen projeden etkilenen 50 ekip için yer bulduğu söyleniyor.

EA yorum yapmayı reddediyor. Respawn, içerik yol haritası beklentilerin “gerisinde kalmaya” başladığı için Apex Legends Mobile’ı kapattığını söylüyor. Stüdyo ayrıca Star Wars Jedi: Survivor’ı kalite endişeleri nedeniyle altı hafta erteledi.

Bildirilen iptal açıkçası şok olmadı. Küresel ekonomi yavaşlıyor ve oyun yayıncıları ölçeklerini küçültmeye çalışıyor. Ubisoft kısa süre önce üç oyunu iptal etti ve Halo geliştiricisi, Microsoft’un işten çıkarmalarının sonuçlarıyla uğraşıyor. Söylenti doğruysa  bu durum hayranlarını hayal kırıklığına uğratabilir. Global anlamda devam eden problemler ve enflasyon sebebiyle çoğu şirket zor anlar yaşıyor denebilir. Bu kapsamda çoğu platform işten çıkarmaların yanı sıra proje iptalleri ile de gündeme geldi. Ne yazık ki bundan oyun severler de olumsuz etkilenmeye başladı. Bu kapsamda bazı projelerin iptal haberlerinin gelmesi şaşırtıcı olmasa da üzücü olduğu söylenebilir. Şirket daha fazla duyuruyu yakında yapacaktır.

The Last of Us izleyici kitlesini büyütmeye devam ediyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!
Güneş'in bu halini daha önce hiç görmediniz!: İşte Güneş'in büyüleyici görüntüleri!
Para sayma makinesi nasıl çalışır?: İşte detaylar