Ebrar Sitesi sanığı:Eski yönetmeliğe göre yapılmış binanın yıkılmasını suç olarak üzerime almıyorum

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan ve 80 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi Berk Apartmanı davasında, 1’i tutuklu 5 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanık Ahmet Özdemir, eski yönetmeliğe göre inşa edilen binanın yıkılmasından sorumlu tutulamayacağını belirterek beraatini istedi.

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan ve 80 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin de yaralandığı Ebrar Sitesi N Blok Berk Apartmanı davasında, 1'i tutuklu toplam 5 sanığın yargılanmasına 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Felaketin simge yapılarından biri haline gelen apartmanın davasında, ölenlerin yakınları ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulunurken, tutuklu sanık Ahmet Özdemir ve diğer sanıklar SEGBİS sistemiyle katıldı.

Savunmasını yapan Ahmet Özdemir, binanın eski yönetmeliklere göre inşa edildiğini vurgulayarak, suçlamaları kabul etmedi. "Devletin verdiği yönetmeliklere uygun olarak yapılan binanın yıkılması nedeniyle suçlanmayı kabul etmiyorum," diyen Özdemir, beraatini talep etti. Tevfik Tepebaşı ise binayı merhum oğlu Mehmet Ali Tepebaşı’nın yaptırdığını belirterek müteahhitliği kabul etmedi ve beraatini istedi. Atilla Öz ise yıkılan bina ile bağlantısının olmadığını savundu.

Mahkeme, sanık avukatlarının savunmalarını dinledikten sonra, Ahmet Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 6 Aralık’a erteledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.