EBYÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Beceri Sınavında Yusuf Dikeç'in İkonik Pozunu Çizdirtti

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024 Paris Olimpiyatları'nda gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in ikonik pozunu beceri sınavı sorusu olarak seçti.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda takım arkadaşı Şevval İlayda Tarhan ile Türkiye'ye gümüş madalya kazandıran Yusuf Dikeç'in ikonik pozunu, beceri sınavının bir parçası olarak öğrencilere çizdirtti. Fakülteye kabul için başvuran 250 öğrenci, iki oturumlu sınava tabi tutuldu. İlk oturumda masa üzerindeki objeleri çizerek işe başlayan öğrenciler, ikinci oturumda ise 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in atış pozunu çizmekle görevlendirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmed Kavukcu, sınav sorusunun arka planını şöyle açıkladı: "Öğrencilerimizin hem sanatsal yeteneklerini hem de güncel olayları ne kadar takip ettiklerini ve çevrelerini nasıl algıladıklarını değerlendirmek istedik. Bu nedenle sınavda, öğrencilerden Yusuf Dikeç'in yüzünün bir tarafını mekanik, robot mantığıyla çizmelerini istedik."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.