Eczacılar Dikkat: 2024 Yılı Atama Kurası Süreci

Sağlık Bakanlığı, 2024 atama kurası için başvuruları kabul ediyor. Eczacılar için 2 aşamalı yerleştirme yapılacak. Başvurular EKİP üzerinden elektronik ortamda alınacak. İptal için son tarih 20 Mart 2024.

Sağlık sektörü adayları için heyecan verici bir dönem başlıyor! Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı için tabip, diş hekimi ve eczacılar için atama kurası başvurularını almaya başladı. Bu yılki atama süreci, EKİP üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek ve eczacılar için iki aşamalı bir yerleştirme planlanıyor. İptal için son tarih 20 Mart 2024 olarak belirlendi.

Sağlık Bakanlığı, 2024 yılı için ilk defa ve yeniden atama kurası için başvuruları kabul ediyor. Atama işlemleri noter tarafından bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Kura, eczacılar için 1. ve 2. yerleştirme olmak üzere iki aşamada yapılacak, diğer branşlar için ise sadece 2. yerleştirme gerçekleştirilecek.

Birinci yerleştirmede, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu için yabancı dil yeterliliğine sahip eczacılar alınacak. İkinci yerleştirmede ise Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları ile diğer kamu kurumları için uzman tabip, tabip, uzman diş tabibi, diş tabibi, uzman eczacı ve eczacı unvanında personel alımı yapılacak.

Kura başvuruları, "https://ekip.saglik.gov.tr" adresinden Entegre Kurumsal İşlem Platformu (EKİP) üzerinden yapılacak. Başvurular, belirtilen tarihler arasında elektronik ortamda doldurulacak ve kesinleştirilecek. Kesinleştirme işleminden sonra başvuru bilgileri ve tercihlerde değişiklik yapılamayacak. Eczacı unvanı dışındaki adaylar sadece 2. yerleştirme için tercih yapabilecek ve en fazla 10 tercihte bulunabilecek.

Başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 5 Mart-20 Mart 2024 tarihleri arasında saat 18.00'e kadar EKİP üzerinden elektronik ortamda başvurularını iptal edebilecekler. İptal edenler bu kura için yeniden başvuramayacaklar.

Başvuru sonuçları, inceleme neticesinde uygun görülmeyenler için ret gerekçeleriyle birlikte EKİP üzerinden ilan edilecek. İtirazlar elektronik ortamda alınacak ve sonuçlar yine EKİP üzerinden duyurulacak.

Atama takvimine göre, başvurular 28 Şubat-4 Mart 2024 tarihleri arasında alınacak ve başvuru değerlendirme sonuçları 18 Mart 2024 tarihinde ilan edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.