Eczacılar gribal enfeksiyonlara karşı uyardı: “Gerekirse maske takmanız lazım”

Eczacılar etkili olan soğuk havalar nedeniyle artan salgınlara karşı vatandaşları tedavi sürecini ertelememeleri konusunda vatandaşları uyardı. Kış mevsiminin en sert geçtiği illerin başında gelen Ağrı'da, soğuk havanın etkisiyle gribal enfeksiyon şikayetleri arttı.

Kış mevsiminin sert geçtiği Ağrı'da, eczacılar soğuk hava nedeniyle artan salgınlara karşı vatandaşları tedavi sürecini ertelememeleri konusunda uyarıyor. Gribal enfeksiyon şikayetlerindeki artışa dikkat çeken eczacılar, iklim şartlarına uygun giyinmeyi ve doğru tedaviyi vurguluyor. Temaslardan kaçınmanın önemine de değinen eczacılar, maske takılması konusunda da tavsiyelerde bulunuyor.

 ''TEDAVIYI ERTELEMEYIN!''

Eczacı Akbaş yaptığı açıklamada, "Bulunduğumuz iklim şartlarında birçok Covid-19'a benzeyen soğuk algınlığı mevcut. Hastalardan öncelikle kendilerini iklim şartlarına göre korumalarını istiyoruz. Sıkı giyinmeleri, aşırı terlememeleri ve hastalık oluşmadan koruma yöntemlerini denemeleri önemli. Bağışıklık sistemini güçlendirmek için grip aşısı olmaları gerekiyor. Bunun yanında doğal ürünler kullanmak, vücudu dinç tutabilecek vitamin ve mineraller almak da önemlidir. Nezle, grip gibi virüsler sürekli mutasyona uğrayarak devam ediyor, bu nedenle antibiyotik kullanımından kaçınılmalıdır. Temaslardan kaçınmak ve maske takmak da önemlidir" dedi.

Ayrıca, koruyucu maskelerin pandemi döneminde olduğu kadar yaygınlaşması gerektiğini vurgulayan eczacılar, toplu ortamlarda ve temas halinde maske kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Virüslerin bulaşma yollarından kaçınılması gerektiğinin altını çizen eczacılar, vatandaşların sağlıklı bir kış geçirmesi için bu önlemlere dikkat etmeleri gerektiğini ifade ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Yaz aylarında cildinizi korumayı unutmayın
Selülit görünümünü azaltma yolları nelerdir?
Kanseri 7 Yıl Öncesinden Tespit Edebilen Yeni Kan Testi: Çığır Açan Keşif!
Şekerden Uzak Durmanın Gücü: 14 Günde Sağlıklı Değişimler
Karaciğer Sağlığı ve Detoksu: Vücudunuz İçin Önemli İpuçları!