Edanur Gezer'in ölümünde yeni gelişme! İstanbul Valiliği'nden İBB'deki 3 memura soruşturma izni

Küçükçekmece'deki Menekşe Sahil Parkı'ndaki kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in ölümüyle ilgili İstanbul Valiliği, İBB'deki 3 memur hakkında soruşturma izni verdi.

Küçükçekmece'deki Menekşe Sahil Parkı'nda 26 Nisan’da gerçekleştirilen kazı çalışması sonrası oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer’in yaşamını yitirmesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. İstanbul Valiliği, bu olayla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde görevli üç memur hakkında soruşturma izni verdi. 

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Edanur’un su dolu çukura düşerek boğulmasına ilişkin geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Valilik tarafından onaylanan soruşturma izni, İBB’deki Avrupa Yakası Park ve Bahçeler Müdürü Z.D., Teknik Müdür Yardımcısı E.U. ve Bölge Şefi T.Y. için verildi. İlgili belgede, Z.D.'nin, görev alanındaki denetim ve gözetim yükümlülüklerini yeterince yerine getirmediği, talimatları uygun bir şekilde vermediği ifade edildi. Ayrıca, E.U. ve T.Y. hakkında, talimatların uygulanması sırasında orada bulunmalarına rağmen gerekli önlemleri almadıkları ve personel görevlendirmesi yapmadıkları belirtildi.

Olay, 26 Nisan’da Fatih Mahallesi'ndeki Menekşe Sahil Parkı'nda meydana gelmiş, kazı çalışması sırasında oluşan su birikintisine düşen Edanur, olay yerinde yaşamını yitirmişti. Olayın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kendi iç mekanizmalarında bir idari soruşturma başlatırken, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı da adli bir soruşturma sürecini devreye sokmuştu. 

Soruşturma kapsamında, İBB iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'de çalışan makine teknikeri Furkan K., kepçe operatörü Sezai A. ve tesisat ustası Fayık C. gözaltına alındı. Furkan K., emniyetteki işlemlerinin ardından tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca, İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Ali Sukas’ın ifadesinin ardından hakkında da adli kontrol tedbiri uygulanması kararlaştırıldı. 

Edanur Gezer'in ölümü, toplumda büyük bir üzüntü yaratırken, olayla ilgili yürütülen soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.