Edirne Cezaevinde Zehirlenme Olayı: 108 Hükümlü Hastanelik Oldu

Edirne Cezaevindeki hükümlülerin akşam yemeği sonrası zehirlenme belirtileri göstermesiyle 108 kişi hastaneye kaldırıldı. İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı da olay yerinde inceleme yaptı. İnceleme devam ediyor.

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yaşanan olayda, akşam yemeğinden sonra 108 hükümlünün zehirlenme belirtileri göstermesi dikkat çekti. Tavuk-pilav yedikten sonra rahatsızlanan mahkumların bir kısmı hastanelere kaldırıldı. İl Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı da olay yerine gelerek durumu inceledi. Soruşturma devam ediyor.

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan 108 hükümlü, akşam yemeği olarak tavuk-pilav tüketti. Ancak bir süre sonra hükümlüler arasında zehirlenme belirtileri ortaya çıktı. Bunun üzerine, 51 hükümlü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, 57 hükümlü ise Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanelerde tedavi edilen 108 kişi, sağlık durumlarının stabilize olmasının ardından cezaevine geri gönderildi.

Olayın ardından Edirne İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun ve İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Ali Büber, hastanelere giderek hükümlülerin durumu hakkında bilgi aldılar. Jandarma ekipleri ve cezaevi personeli, hükümlülerin tedavi sürecinde hastanelerde güvenlik önlemlerini aldılar. Zehirlenme vakalarıyla ilgili başlatılan inceleme halen devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.