Edirne'de Kaçak Göçmen Operasyonu: Sürücü Kaçtı, 14 Göçmen Teslim Alındı

Edirne'de polis, kaçak göçmenleri taşıyan aracı durdurdu. İçlerinde çocuklar ve kadınlar da vardı. Sürücü ve yardımcıları kaçtı. 14 göçmen, işlemlerin ardından ülkelerine gönderilecek.

Edirne'de yaşanan olayda polis, kaçak göçmenleri taşıyan aracı durdurdu. Aracın içinde çocuklar ve kadınlar da vardı. Ancak sürücü ve yardımcıları kaçarak izlerini kaybettirdi. 14 göçmen, emniyetteki işlemlerinin ardından ülkelerine geri gönderilecek. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Edirne'de polis ekipleri, Bulgar plakalı CB 2356 TH otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Ancak, şüpheli araç daha önce birçok kez polis ekiplerinin "dur" ikazına rağmen kaçmıştı. Sonunda, yaşanan kovalamacanın ardından trafik polislerinin aracı durdurmak için kullandığı ekip otosuna çarparak durduruldu. Ancak araçtaki sürücü ve yanındakiler olay yerinden kaçarak kayıplara karıştı.

Polis ekipleri aracı incelediklerinde, içinde çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere 14 düzensiz göçmen olduğunu belirledi. Göçmenlerin araç içinde sıkışmış ve hareket etmekte zorlandığı gözlendi. Ayrıca, aracın bagajında göçmenlerin Meriç Nehri'ni geçmek için kullanabilecekleri bir bot bulundu.

Polisler, 14 düzensiz göçmeni hastane kontrolünden geçirdikten sonra gerekli işlemleri için emniyete götürdü. Bu göçmenler arasında 1 Iraklı, 6 Suriyeli ve 7 Filistinli bulunmaktadır. Sürücü ve kaçan diğer kişilerin bulunması için araştırma başlatıldı.

Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin ardından, Edirne İl Göç İdaresi'ne teslim edilerek ülkelerine geri gönderileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme devam etmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.