Edirne'de kadınlardan 'İstanbul Sözleşmesi' açıklaması

EDİRNE'de Kadın Meclisi, Kadın Platformu ve Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) üyesi kadınlar, Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelerek, feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe girmesini talep etti.

Edirne'de sivil toplum örgütleri üyesi kadınlar Saraçlar Caddesi'nde bir araya gelerek, feshedilen İstanbul Sözleşmesi'nin tekrar yürürlüğe girmesini istedi.

 Açıklama, Edirne Kadın Meclisi, Edirne Kadın Platformu ve EŞİK Platformu'nun katılımıyla gerçekleştirildi. Açıklama öncesi caddede, olası bir provokasyona karşı polis ve jandarma ekipleri önlem aldı. Üç ayrı kadın platformunun ayrı ayrı okuduğu açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

'BİZ KADINLAR YAŞAMAK İSTİYORUZ'

Edirne Kadın Meclisi adına açıklama okuyan Nazlıcan Güzel, İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmeyeceklerini belirterek, "Bir uluslararası sözleşme onaylandıktan sonra kanun hükmündedir ve ancak Meclis tarafından feshedilebilir. Sözleşmeden vazgeçmiyoruz. Biz kadınlar yaşamak istiyoruz" dedi.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadına karşı yönelmiş her türlü şiddeti önlemeyi amaçladığını belirten Edirne Kadın Platformu Sözcüsü Firdevs Selvili ise "İstanbul Sözleşmesi kadına karşı yönelmiş her türlü şiddeti önlemeyi, şiddete maruz kalmış kadınlara yönelik etkin soruşturma ve kovuşturma süreçlerinin yürütülmesini ve mevcut şiddetin ortadan kaldırılmasını amaçlayan bir sözleşmedir" diye konuştu. Basın açıklamasını okuyan kadınlar olaysız dağıldı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!
Borsa, Altın ve Dolar 23 Yıl Sonra Bir İlk Yaşayabilir: Alarm Zilleri Çalıyor!
Ukrayna'dan yola çıktı Türkiye'ye gelecek: İliklerimize kadar donacağız!
Öğrencilerden sonra emeklilere de sunuldu! Bundan böyle onlar da indirimli alabilecek!
Hadise Geri Dönüyor: Sing Again'de Jüri Koltuğunda!