Edirne’de, sokak hayvanlarını korumak için 2 bin 327 imza TBMM'ye gönderildi!

Edirne’de, Hayvanları Koruma Kanunu'ndaki değişikliklerin iptali için 65 gündür oturma eylemi ve imza kampanyası yürüten yaşam hakkı savunucuları, topladıkları 2 bin 327 imzayı TBMM’ye gönderdi. Savunucular, Anayasa Mahkemesi’nden yasanın yürütmesini durdurma kararı bekliyor.

Edirne’de, sokak hayvanlarıyla ilgili yeni düzenlemelere karşı mücadele eden yaşam hakkı savunucuları, 65 gündür süren oturma eylemi ve imza kampanyasını kararlılıkla sürdürüyor. Hayvan haklarını savunan grup, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin iptali için başlattıkları bu kampanya kapsamında topladıkları imzaları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gönderdi. Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu adına konuşan Gözde Kirezci, toplanan binlerce imzanın, sokak hayvanlarının hakları adına güçlü bir savunma oluşturacağını ve TBMM’de karşılık bulacağını umduklarını ifade etti. Aynı zamanda, Anayasa Mahkemesi'nden bu değişikliklerin yürütmesini durduracak bir karar beklediklerini belirtti.

Saraçlar Caddesi’ndeki PTT binası önünde bir araya gelen yaşam hakkı savunucuları, Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan değişikliklerin iptali için gerçekleştirdikleri oturma eylemini ve imza kampanyasını duyurdu. Eylül ayında, Edirne’den toplanan 2 bin 327 imzanın Meclis'e gönderildiğini belirten grup, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Gözde Kirezci, Hayvan Hakları Çalışma Grubu adına yaptığı açıklamada, 2004 yılında yürürlüğe giren 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılan son değişikliklere dikkat çekti. Bu değişikliklerin, hayvan haklarına aykırı olduğunu savunan Kirezci, yasa değişikliğinin iptali için başlatılan kampanyanın 65 gündür devam ettiğini belirtti. Her akşam saat 18:00-19:00 arasında Edirne'nin Saraçlar Caddesi’nde toplanarak imza kampanyası düzenleyen yaşam hakkı savunucuları, hayvanların korunması için yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu ve bu konuda daha etkili adımlar atılması gerektiğini dile getiriyorlar.

Ağustos ayında toplanan imzaların ardından, eylül ayı boyunca toplanan imzaları da TBMM’ye göndermek üzere bir araya geldiklerini söyleyen Kirezci, bu mücadelenin yalnızca hayvanları koruma yasasının yeniden gözden geçirilmesiyle sınırlı olmadığını, aynı zamanda toplumun her kesiminden insanın karşı karşıya kaldığı zorluklara dikkat çekmeyi amaçladığını ifade etti. Kirezci, neden sokak hayvanlarının yaşam haklarına müdahale edildiğine vurgu yaparak, bu sorunun çözümü için toplumun vicdanına seslendiklerini belirtti.

Toplanan 2 bin 327 imzanın Meclis’te yankı bulmasını ve hayvan hakları için güçlü bir savunma olmasını beklediklerini söyleyen Kirezci, Anayasa Mahkemesi'nin akla ve vicdana aykırı olarak nitelendirdikleri yasa değişikliklerinin yürütmesini durduracak bir karar vermesini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti. Grup, toplumsal vicdanın bu konuda daha fazla harekete geçmesini umarak eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.