Edirne'deki Gümrük Kaçağı Skandalında Ediz Ün'den İstifa! Gerçekler Ne?

Edirne Milletvekili Ediz Ün, cipinde gümrük kaçağı ürünler bulunduğu gerekçesiyle CHP'den istifa etti. Olayla ilgili "Sorumlu ben değilim" diyen Ün, gerçeklerin bir an önce ortaya çıkacağını vurguladı.

Edirne'de, üzerine kayıtlı cipinde gümrük kaçağı elektronik sigara aparatları ele geçirilen CHP Milletvekili Ediz Ün, partisinden istifa etti. Olay sonrası yaptığı açıklamada, "Gerçeklerin kısa sürede ortaya çıkacağına inanıyorum. Geri döneceğim," dedi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, 20 Eylül'de Ediz Ün'ün üzerine kayıtlı cipte yaptığı aramada çok sayıda kaçak ürün ele geçirdi. Ün, aracında bulunan eşyaların şoförü tarafından izinsiz yüklendiğini öne sürerek, "Olay günü şoförüm Fatih Anıl, aracı servise götürmek üzere benimle anlaştı. Ben evde dinlenirken, izinsiz olarak bu ürünleri yükledi," şeklinde konuştu.

Ün, basında yer alan bazı haberlerin doğru olmadığını belirtti. "Cumhuriyet savcısının beni arayıp, aracımda arama yapılacağını söylemesi gibi haberler tamamen asılsızdır. Olaydan haberdar olduğumda, hemen adli makamlara destek verdim ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundum," dedi.

CHP'den istifa etme gerekçesini, partinin kurumsal kimliğini korumak olarak açıklayan Ün, "Yalan haber yapanlarla yargı önünde hesaplaşacağım. Soruşturmanın peşini bırakmayacağım," ifadelerini kullandı.

Edirne Milletvekili Ediz Ün, gümrük kaçağı ürünler ve istifa sürecinin ardından adalet arayışını sürdüreceğini vurgulayarak, "Bu olayın ardındaki gerçekleri ortaya çıkarmak için sonuna kadar mücadele edeceğim," diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.