Editörün Seçtikleri | 17 Şubat 2020

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.

ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Kolektif

ÇAĞDAŞLARININ ANILARIYLA ANTON PAVLOVİÇ ÇEHOV

Çeviren: Mehmet Özgül

İletişim Yayınları

Dünya edebiyatına öyküleri ve oyunlarıyla büyük katkılar yapan Anton Pavloviç Çehov’un çağdaşı kültür, sanat insanlarının yanı sıra onu yakından tanıyan akrabalarının, arkadaşlarının anılarıyla ve tanıklıklarına yer veren bu kitapta Çehov’un hem edebiyat ve sanatla ilgili görüşlerini hem de “insani” tarafını yakından tanıma olanağı bulacaksınız.

“Martı’nın temsili çok güç koşullar altında gerçekleşti. Fırtına öylesine şiddetli esiyordu ki, dekor duvarlar rüzgâr çarpınca seyircilerin üstüne yıkılmasın diye her birinin arkasından bir usta tutuyordu. Karadeniz’de tehlike işareti veren vapurların düdükleri, ayrıca canavar düdükleri sahnedeki bizim seslerimize karışmıştı. Tiyatronun içinde rüzgâr at koşturduğu için üstümüzdeki giysiler uçacakmış gibi savrulup duruyordu. Dışarıda şakır şakır yağmur yağıyordu…”

460 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bertrand Russell

AYLAKLIĞA ÖVGÜ

Çeviren: Mete Ergin

Cem Yayınevi

Çağımızın en büyük filozof, bilgin ve sosyal eleştirmenlerinden olan Bertrand Russell (1872 – 1970), İngiltere’nin tanınmış, liberal ve soylu bir ailesinden gelir. Üç yaşında babası ölünce büyükannesinin yanında özel eğitim görerek yetişti. Cambridge’de çok üstün yetenekli bir öğrenciydi. Bilimsel çalışmalarına 1895’de gittiği Almanya’da başladı. I. Dünya Savaşı’nda bütün gücüyle savaşa karşı çıktı. Bu nedenle Cambridge’deki derslerine son verildi. Aynı nedenle 1918 yılında 6 ay hapse mahkûm edildi ve en önemli eserlerinden birini cezaevinde yazdı. 1920’de SSCB’ye gitti; bu ülkenin yönetmenden hoşlanmadı. Çin’de daha uzun süre kaldı ve oradaki köklü uygarlığın akla uygunluğunu beğendi.

1950’de Nobel Edebiyat Ödülü’nü alan Russell, Aylaklığa Övgü’de faşizm, eğitim ve felsefe gibi toplumsal sorunları irdeliyor.

192 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Richard Leppert

NU

Batı Dünyası Modernite Dönemi Sanatında Bedenin Kültürel Retoriği

Ayrıntı Yayınları

Richard Leppert, geçmişten günümüze sanatta nü’nün izini sürerken çıplaklığı, toplumsal hayat ve kültürel bağlam çerçevesinde değerlendiriyor. Sınıf, cinsiyet, yaş ve ırk ayrımlarının, insanın varoluşu açısından doğurduğu sorularla beraber bize sanattaki nü’yü okumanın, inceliklerini fark etmenin, mesajlarını algılamanın yollarını gösteriyor. İnsana ait temel özellikleri mutluluk, arzu, korku, kaygı ve utanç gibi temel duygularla ölçerken Batı modernitesinde insan bedeni’nin bizlere ne söylemeye çalıştığını gözler önüne seriyor. Sanatta nü’nün yalnızca çıplaklık olmadığını, üzerine Batı dünyasının tarihçesinin yazıldığı bir anıt olduğunu anlamamızı sağlıyor Richard Leppert. Nü, yalnızca sanat alanının profesyonellerine ve öğrencilerine değil, aynı zamanda sanat eserlerini değerlendirebilmeyi ve yorumlamayı isteyen herkese yol gösteriyor...

304 s.

İstanbul 2020

KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

ABC Kitap Haberleri

Her insan öldürür sevdiğini!
Polisiye edebiyat mercek altında
Bülent Arınç’ın yeni kitabı
Nadir Kitap ve kitantik’e erişim engeli
Demirtaş'ın Leylan'ı şimdi D&R raflarında