ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar / Editörün Seçtikleri / Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Terry Eagleton
MİZAH
Ayrıntı Yayınları
Bazen sinsi bir soruya, ustaca bir cevaba, garip bir nedene, zekice bir imaya, bir itiraz karşısında kurnazca bir saptırmaya veya akıllıca düzeltmeye takılıp kalır; bazen konuşmanın cüretkâr bir entrikasında, iğneli bir ironide, canlı bir mübalağada, ürkütücü bir metaforda, çelişkilerin makul bir uzlaşmasında veya vahim bir saçmalıkta ya da onu geçiştirmek için yapılan taklitçi bir bakışta veya el kol hareketinde pusuya yatar; bazen yapmacık bir basitlik, bazen haddini bilmez bir pervasızlık onu yaratır; bazen sadece garip olan şeye vurmaktan kaynaklanır; bazen aşikâr bir konuyu dalavereyle amacına ters düşürerek; çoğu zaman kimsenin ne olduğunu bilmediği bir şeyde oluşur ve nasıl olduğunu söylemesi zor bir şeyden peydahlanır… Kısacası, içinde bir miktar şaşırtmaca sergileyen ve biraz haz veren, kibir veya anlatımdaki oldukça şaşırtıcı bir görgüsüzlükle, tahayyülü hakikaten etkileyerek ve eğlendirerek yapılan basit ve sade bir konuşma tarzıdır.
160 s.
İstanbul 2019
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Cengiz Yalçın
KOMÜNİST
Düş Sözcükleri Yayınları
Kim Kaldı?
Ezeli dalgınlığımızın ıslığıdır ney
Keman yanlış anlaşılmasından tedirgin
utlar vahim sorular soruyor
Öldü nazım şamilof sarı mustafa
Yıkılmış strasnoy ploscat’ın saat kulesi
Eski bolşeviklerden kim kaldı
1914 yılında, bir Osmanlı tebaası olarak vatanından ayrılan ve 10 yıl sonra, 1924 yılında bir T.C. vatandaşı olarak memleketine dönen Hamdi Şamilof’un dudak uçuklatan hayat hikâyesi.
Hem Çar Ordusu’nda hem Kızıl Ordu’da görev alan, Moskova’da üniversite eğitimi gören, uzun yıllar Nazım Hikmet’e yol arkadaşlığı yapan Hamdi Şamilof.
Komünist bir solukta okuyacağınız ve sizin çok uzun yıllar öncesine götürecek bir roman.
232 s.
İstanbul 2019
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Nazım Hikmet
BENERCİ KENDİNİ NİÇİN ÖLDÜRDÜ?
Yapı Kredi Yayınları
Benerci Kendini Niçin Öldürdü?” Sühulet Kütüphanesi tarafından 1932 yılında ilk defa yayınlanmıştır. Bu kitapta ilk baskının kapağı Ali Suavi tarafından ve sayfa düzeni kullanılmıştır. Ayrıca ilk baskıda yeralan Fikret Mualla’nın bu kitap için yaptığı 8 desen de bulunmaktadır.
Delikanlım!.
İyi bak yıldızlara,
onları belki bir daha göremezsin.
Belki bir daha
yıldızların ışığında
kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin..
Delikanlım!.
Senin kafanın içi
yıldızlı karanlıklar
kadar
güzel, korkunç, kudretli ve iyidir.
Yıldızlar ve senin kafan
kâinatın en mükemmel şeyidir.
120 s.
İstanbul 2019
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ