ABC Kitap editörleri, bu hafta da sizler için “Yeni Çıkanlar/Editörün Seçtikleri/Haftanın Kitabı” listelerini oluşturdular.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Scarlet Curtis
FEMİNİSTLER PEMBE GİYMEZ VE DİĞER YALANLAR
Çeviren: İpek Güneş Çıgay
Hep Kitap
“Feministler nadir görülen kuşlardır. Onlar tepemizden uçan, aşağıya bakmaya ve dünyayı asıl haliyle görmeye çalışan ender kuşlardır. Aşağı bakıp özgürlüğü mümkün kılmak için aşılması gereken dağları görür ve tırmanış için bize yardım etmek üzere yanı başımızda yere konarlar. Ben bir feministim. Ve pembe giymeye de bayılırım.”
Emma Watson, Keira Knightley, Helen Fielding, Gemma Arterton ve daha pek çok önemli isim kendi feminist dünyasının kapılarını açıyor. Her biri kadın olmanın aynı anda ne kadar zor ve ne kadar olağanüstü olduğunu anlatıyor. Her kadının anlatacak eşsiz bir hikâyesi var. Onları okumak hayatınızı değiştirebilir, her gün farklılıkların vurgulandığı bu dünyada bizi ortak bir zeminde buluşturabilir!
328 s.
İstanbul 2020
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Marta Breen
KADIN MÜCADELESİ
ÖZGÜRLÜK, EŞİTLİK VE KIZ KARDEŞLİĞİN 150 YILI
Yapı Kredi Yayınları
Özgürlük. Eşitlik. Kız kardeşlik. Yeter ki sesimiz duyulsun!
Kadın Mücadelesi feminizm tarihini merak edenler için mutlaka okunması gereken bir grafik roman. 150 yıllık yakın tarihe odaklanan Marta Breen dünyanın dört bir yanında hakları için savaşan kadınları anlatıyor.
Henüz dünyanın her yerinde herkes eşit haklara sahip olamasa da geçtiğimiz yüz elli yıl, umutsuzluğa kapılmamamız gerektiğinin kanıtı niteliğinde. Marta Breen’in güçlü kalemiyle bugün her bireyin doğal hakkı olduğunu düşündüğümüz eğitim, çalışma, seçme ve seçilme haklarını elde etmenin o kadar da kolay olmadığını anlattığı Kadın Mücadelesi -Özgürlük, Eşitlik ve Kız Kardeşliğin 150 Yılı Jenny Jordahl’ın müthiş çizimleriyle tamamlanıyor.
128 s.
İstanbul 2020
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ
Hazırlayan: Erhan Arslan
İLETİŞİM ÇALIŞMALARI VE KADIN
Literatürk Academia
Bu kitap bir grup akademisyenin bir araya gelerek “birlikten kitap doğar” düşüncesiyle akademik emeklerini birleştirdikleri kolektif bir çalışmadır. Toplam altı bölümden oluşan kitap toplumsal cinsiyet algısına iletişim dünyasının farklı pencerelerinden bakmayı hedeflemektedir. Her biri içerisinde özgün bir araştırmayı barındıran kitabın bölümleri “söylem analizi, göstergebilimsel çözümleme, derlem bilim, makina öğrenme, anket, yarı yapılandırılmış görüşme” gibi farklı araştırma tekniklerinin kullanılması açısından da bir zenginlik ortaya koymaktadır. Kitap; “Büyük Veride ‘Kadın’ Sözcüğünün Eşdizim Örüntüsü”, “Tüketim Kültürünün Feminizm Söylemine Yansıması: Kadın Dergileri Örneği”, “Yerel Basında Toplumsal Cinsiyet Algısı”, “Mustafa Kutlu’nun Chef Adlı Öyküsünde Kadın İmgesi”, “Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Televizyon Reklamlarında Kadın İmgesinin Göstergebilimsel Analizi: Fairy Bulaşık Deterjanı Reklamı Örneği” ve “Sosyal Sorumluluk Reklamlarında Kadına Yönelik Şiddet Olgusunun Göstergebilimsel Analizi” bölümlerinden oluşmaktadır.
320 s.
İstanbul 2020
KİTABI SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ