Efes Antik Kenti Giriş Ücretine Tepki: Fiyat Artışı Ziyaretçi Sayısını Düşürdü

Efes Antik Kenti giriş ücreti, geçen yıl 23 Euro iken bu yıl 40 Euro'ya yükseldi ve 55 Euro'ya çıkarılacağı konuşuluyor. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, yüksek fiyatların ziyaretçi sayısını düşürdüğünü belirtti. Müzeye 40 Euro'dan 17 Euro kesintisi uygulanıyor.

İzmir’in Selçuk ilçesindeki Efes Antik Kenti’nin giriş ücreti, geçen yıl 23 Euro iken bu yıl 40 Euro'ya çıkarıldı ve 55 Euro'ya yükseltilmesi tartışılıyor. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, artışın ziyaretçi sayısını düşürdüğünü belirterek, turizm paydaşlarının bu duruma karşı çıktığını vurguladı. Deneyim Müzesi’ne yapılan 17 Euro'luk zorunlu ödeme de eleştiri konusu oldu.

İzmir’in Selçuk ilçesinde bulunan ve her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Efes Antik Kenti’nin giriş ücreti, geçen yıl 23 Euro iken bu yıl 40 Euro'ya çıkarıldı. İzmir Kruvaziyer ve Deniz Turizmi Derneği Başkanı Korhan Bilgin, 23 Euro’dan 40 Euro’ya çıkarılan giriş ücretinin 55 Euro'ya çıkarılacağı yönünde tartışmaların gündeme geldiğini belirterek, "Bıçak kemiğe dayandı" dedi.

Efes Antik Kenti içerisine kurulan Deneyim Müzesi nedeniyle geçen yıl yapılan fiyat artışı sonucunda, ziyaretçiler müzeden yararlansın veya yararlanmasın 40 Euro'nun 17 Euro'sunu Deneyim Müzesi’ne ödemek zorunda kaldı.

Gazete Duvar’ın haberine göre, ücretin 55 Euro'ya çıkarılacağı konuşuluyor. Korhan Bilgin, "Bütün turizm paydaşları Sayın Bakan'a bunun neden yapılmaması gerektiği konusunda rapor verdi. Aradan süre geçtiği için biz yapılmayacağı ve iptal edildiği kanaatindeyiz. Bir şeyleri deniyorlar ve eğer tansiyon yükselirse geri çekiyorlar. Bunun da geri çekildiğini düşünüyoruz fakat 40 Euro da çok yüksek bir fiyat" dedi.

Korhan, Efes’teki bu müzenin Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bir yakınının olduğunun iddia edildiğini söyledi.

Ziyaretçi sayısının ciddi anlamda düştüğünü belirten Bilgin, "Biz satamıyoruz. TÜRSAB’dan da istatistikler alınabilir. Bu yıl Kuşadası’na 778 gemi gelecek ve yeni nesil gemilerin kapasiteleri arttırıldı. Buna rağmen Efes’e girişlerin düştüğünü söyleyebiliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.