Egemen Bağış: Bazı Bakanlar FETÖ ile ilişkiliydi ve bunu sonlandırmadılar!

AB eski Bakanı Egemen Bağış, kabinede bakan olarak görev yaptığı dönemde, diğer bakanlardan bazılarının cemaat ile farklı bir ilişki içerisinde olduğunu ve bu ilişkileri koparamadıklarını söyledi. Bağış'ın bu iddiası,...

AB eski Bakanı Egemen Bağış, kabinede bakan olarak görev yaptığı dönemde, diğer bakanlardan bazılarının cemaat ile farklı bir ilişki içerisinde olduğunu ve bu ilişkileri koparamadıklarını söyledi. Bağış'ın bu iddiası, Aydınlık'ın bugünkü haberini de doğruladı.

'BAKANLARIN BAZILARI FETÖ İLE DİYALOG İÇERİSİNDEYDİ'

Bağış'ın konuya dair açıklamaları:

"Maalesef o dönem bizimle aynı kabinede bakanlık yapmış arkadaşlarımızın çoğu bu paralel ihanet çetesi ile farklı bir diyalog ve ilişki içerisindeydiler. Cumhurbaşkanımızı bu konuda yalnız bıraktılar, bizi de yalnız bıraktılar. Benimle ilgili, inançlarımla ilgili iddia ortaya atıldı, burada ilk defa açıklıyorum, partimde Tayyip Erdoğan dışında bu işin aslı ne diye sormadılar. Ne benim o dönemki genel başkanım, ne genel başkan yardımcılarım, ne diğer bakan arkadaşlarım, bu iş doğru mu değil mi Egemen Bey diye bana sormadılar. Ben kendimi ifade etmeye çalıştım, bir tek Tayyip Erdoğan bana inandı ve sağolsun çıkıp açıklama yaptı. Ben arkadaşımı başkalarının montaj kayıtlarından tanıyacak değilim, yıllardır yanımda olan birini tanıyorum diye. Bana da sordu, işin aslını, perde arkasını her şeyini anlattım. O dönem parti yönetimi içinde birileri bize vurmak istedi" diye konuştu.

AYDINLIK DA YAZMIŞTI

Hükümette Cemaat ile ilişkisi olan ve Bylock kullanan 6 bakanın değiştirileceği iddia edildi.

Aydınlık'tan İsmet Özçelik'in "AKP kulisleri"ne dayandırdığı habere göre, Cemaat ile ilişkileri belirlenen ve Cemaat operasyonlarında 'Erdoğan'a ayak uyduramayan' 6 bakan görevden alınacak.

Bu sayının 8'e çıkabileceği iddia ediliyor. Özçelik köşesinde, kulislerde öğrencilik günlerinde Cemaat evlerinde kalan bir bakanın adının geçtiğini, ByLock kullanan hükümet üyelerinden de söz edildiğini ve geçmişte FETÖ ile yakın ilişkisi tespit edilen isimlerin gündemde olduğunu iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi