"Egemen haklarımızı korumak için gereken her şeyi yapacağımızı kanıtladık”

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye’nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile “geçersiz memorandum” imzaladığı kasım ayından bu yana ülkesinin “Ankara’nın provokatif söylem ve uygulamalarıyla” karşı karşıya olduğunu söyledi

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas Türkiye'nin gerilimi azaltma veya yaptırımlara maruz kalma ikilemiyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, bugünkü basın brifinginde, Türkiye’nin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ile “geçersiz memorandum” imzaladığı kasım ayından bu yana ülkesinin “Ankara’nın provokatif söylem ve uygulamalarıyla” karşı karşıya olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Tüm bu dönem boyunca Yunanistan soğukkanlılık ve kararlılık, uyanıklık ve ulusunun gücüne olan güvenini sergiledi. Duruşumuzu istikrarlı ve net bir şekilde ifade ettik, bu duruşumuzu ‘provokasyonlar dursun görüşmeler başlasın’ cümlesiyle özetledik. Ortaklarımızı ve müttefiklerimizi seferber ettik, bunun sonucunda Ankara ‘gerilimi azaltma veya yaptırımlara maruz kalma’ ikilemiyle karşı karşıya kaldı. Uluslararası hukukun bizden yana olduğunu, müttefiklerimizin yanımızda olduğunu ve egemen haklarımızı korumak için gereken her şeyi yapacağımızı kanıtladık”. Türkiye’nin yeni NAVTEX ilan etmemesinin ve Oruç Reis gemisini geri çekmesinin olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren Petsas, “Tutarlılığı ve sürekliliği kanıtlamaları gerekiyor ki, gerilim ve şantajdan uzakta yoklama temaslarını, Türkiye yüzünden Mart 2016’da bıraktığımız yerden yeniden başlatabilelim” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Taksim miting yeri değil"
Özel ve Erdoğan o tarihte görüşecek!
“2024’de madenciliğe 106 milyar lira kamu yatırımı yapılması hedefleniyor”
“Meral Hanım’a bir kez daha sağlık ve mutluluklar diliyorum”
"İsrafın kaynağı olanlar israfı durduramazlar"