Eğitim kurumlarına siber saldırılar artıyor

Eğitim kurumlarına siber saldırılar büyük bir hızla devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu tür saldırıların ciddi ölçüde arttığı söylenebilir. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Bugünlerde ne yazık ki eğitim kurumlarına siber saldırılar ciddi panik havası yaratıyor. Siber güvenlik uzmanları tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında bilgisayar korsanlarından kaçış çok daha zor. İki faktörlü koruma veya ek güvenlik önlemleri ne yazık ki onları durdurmak için pek yeterli değil.

Günümüzde sistemlerin güvenli olduğu düşünülüyor. Fakat Twitch gibi platformların bile hacklendiğini görünce bu düşünceden vazgeçmek gerektiği ortaya çıkıyor. Şimdilerde Türkiye’deki eğitim kurumlarının siber saldırılar ile karşı karşıya olduğu görülüyor. İstanbul kültür Üniversitesi bunun son örneklerinden bir tanesi oldu.

Ortaya çıkan son detaylara göre İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde eğitim gören öğrencilerin bilgileri ele geçirildi. 15967 öğrencinin verileri bilgisayar korsanlarının elinde. Üstelik bu bilgiler son derece kritik. Bilgisayar korsanları bu verileri birçok konuda kullanabilir.

Gelen son detaylara bakıldığında öğrencilerin kimlik numarası, doğum tarihi, telefon numarası ve ödeme durumu gibi çok farklı detaylar ortaya çıkıyor. Bu detaylar veri olarak saklanıyor ve satışa çıkma ihtimaline sahip. Bilgisayar korsanları genellikle bu tür verileri çeşitli hacker platformlarında satışa sunuyor. Eğitim kurumlarına siber saldırılar bu tür kötü sonuçlara neden oluyor.

Yemeksepeti kullanıcı verileri yakında herkesle paylaşılabilir: Hackerlar ısrarcı

Kişisel verilerin korunması kanunu veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler başlığı oldukça net. Herhangi bir veri ihlali olduğunda bunun mutlaka bildirilmesi gerekiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

1300 TL değerindeki oyun ücretsiz! Ancak oyun Türkiye dahil 10 ülkede yasaklı: İşte sebebi
TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık