Eğitim uçağı inişe geçerken takla attı: Yaralılar var

Çarşamba Havalimanı’ndan eğitim uçuşu için havalanan Cessna 172 tipi tek motorlu uçak inişe geçtiği sırada şiddetli rüzgar nedeniyle takla attı. Kazada yalnız uçuş yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu hafif yaralandı. Kazaya...

Çarşamba Havalimanı’ndan eğitim uçuşu için havalanan Cessna 172 tipi tek motorlu uçak inişe geçtiği sırada şiddetli rüzgar nedeniyle takla attı. Kazada yalnız uçuş yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu hafif yaralandı. Kazaya müdahale için giden itfaiye aracının da kaza yapması sonucu 2 kişi daha yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

Samsun'un Çarşamba Havalimanı'ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle iniş yapamadı. Yalnız uçuş yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu ikinci denemede inerken uçağın pervanesini piste sürttü, ardından uçak takla attı.

Kazadan hafif yaralı kurtulan Kalyoncu, hastaneye götürüldü. Kırım sonrasında yangın ihtimaline karşı uçağa köpük sıkmak üzere giden itfaiye aracının takla atması sonucu da ARFF memuru Ömer Pat ve Mustafa Arıcı da yaralandı. Pat ve Arıcı da hastaneye kaldırıldı.

Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri

Huzurevinde bıçaklı saldırı: 2 kişi yaşamını yitirdi
Akseki'de Kamyonet Uçuruma Yuvarlandı: Sürücü Kurtarıldı
Yolcu midibüsü devrildi: 1 astsubay hayatını kaybetti, 17 yaralı
Fatih Laleli'de Sokak Ortasında Gasp! Tek Yumrukla Bayıltılan Gencin Çantası Çalındı
Silivri'de Zincirleme Kaza: 3 Yaralı, 6 Araç Karıştı