"Eğitimde Birlik Şart!" Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı'ndan Türk Asrı Vurgusu

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Tevhid-i Tedrisat Kanunu'nun Kabul Edilmesinin 100'üncü yılı" anısına düzenlenen "Türk Asrı ve Türkiye Yüzyılında Milli Eğitim Çalıştayı"nda eğitim sistemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Geylan, Türk milletinin 21'inci yüzyılda lider bir rol üstlenebilmesi için güçlü bir eğitim sistemine sahip olması gerektiğini vurguladı. "Yürekten inanıyoruz ki, 21'inci yüzyıl Türk asrı olacaktır ve bu başarı, eğitimle inşa edilecektir" diyen Geylan, eğitimin yalnızca akademik başarıya değil, aynı zamanda ahlaki ve manevi değerlerle donatılmış bireyler yetiştirmeye odaklanması gerektiğini söyledi.

Geylan, eğitim sistemindeki temel sorunların masaya yatırıldığı çalıştayda, Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun Cumhuriyet’in eğitimde birlik anlayışını sağlam temellere oturttuğunu belirtti. Günümüz dünyasında Türkiye'nin bu dönüşüm sürecine öncülük edebilmesi için eğitimi her sürecin merkezine koymaları gerektiğini dile getiren Geylan, teşkilatlarının gerçekleştirdiği çalıştaylar sonucunda hazırlanan 50'ye yakın raporun, eğitim sisteminin mevcut yapısını değerlendirdiğini ve çözüm önerileri sunduğunu aktardı.

Mülakat sistemiyle ilgili eleştirilerde bulunan Geylan, öğretmen atamalarında uygulanan mülakatın kamuoyunu meşgul ettiğini ve bu sistemin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun eksik çıktığını ifade eden Geylan, öğretmenliğin sadece bilgiye değil, tecrübe ve deneyime de dayalı olduğunu ve kanunda bu taleplerin karşılık bulması gerektiğini savundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.