Eğitimde fırlattılar, kayboldu: Her yerde torpido aranıyor

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Muğla’nın Aksaz Üs Komutanlığı bölgesinde 8 Ocak’ta eğitim amaçlı planlı tatbikatlarından birinin icrası sırasında belirli bir senaryo dahilinde eğitim atışları yapıldı.Vatan'dan...

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Muğla’nın Aksaz Üs Komutanlığı bölgesinde 8 Ocak’ta eğitim amaçlı planlı tatbikatlarından birinin icrası sırasında belirli bir senaryo dahilinde eğitim atışları yapıldı.

Vatan'dan Mehmet Ali Demir’in haberine göre atışlar sırasında ise savaş gemilerinden birinden ateşlenen torpido kayboldu.

Hedeften şaşan torpidonun arızasının tespiti ve benzer sorunların yaşanmaması için tatbikattan sonra askeri personelce bölgede bir hafta boyunca arama yapıldı. Ancak kayıp torpido bir türlü bulunamadı.

Askeri yetkililer turizm bölgesi olması nedeniyle durumu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerine bildirdi. Deniz Kuvvetleri, bölgedeki özel yatlar ile liman bölgesine yanaşan gemiler ile balıkçılık yapan teknelerin de durumdan haberdar edilmesini istedi. Askeri yetkililer torpidonun sivillerce de bulunması halinde askeri yetkilileri beklenmesini istedi.

Torpidonun tatbikatlarda kullanılan cinste olduğu ve patlayıcı özelliğinin olmamasına karşın hareket kabiliyetini sağlayan gazların zehirli olduğunun altı çizildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Acun Ilıcalı’nın Premier Lig hayali sona erdi!
Green Card başvuru sonuçları açıklandı!
Tayyargiller Hakkında Skandal Haber! 'Sahte Doğum ve Taşıyıcı Anne' İddiası!
Mevduat Faizleri Düşüşte! 1 Milyon TL'nin 32 Günlük Getirisi Ne Kadar Oldu?
Sosyal Güvenlik Kurumu, 81 Yeni İlacı Geri Ödeme Listesine Ekledi