Eğlence sektörü temsilcilerinden Erdoğan ve Bakan Ersoy’a çağrı: ‘150 bin kişi mağdur ve aç’

"Düğünler dahil heryer açıldı, oteldeki restoranlardaki barlarda açık ancak turizmin lokomotifi olan bar ve eğlence mekanları ise kapalı, esnafımızın dayanacak gücü kalmadı, bu sesi duyun, yaklaşık 150 bin kişi mağdur ve aç "

Muğla’nın Bodrum ilçesinde kapalı olan eğlence sektörü temsilcileri düzenledikleri toplantıda AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’ a çağrıda bulunarak mekanların açılmasını istedi.

Bodrum'da kapalı olan eğlence sektörü temsilcileri toplantı düzenledi. Temsilciler, mekanların açılması için AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a çağrıda bulundu.

'150 BİN KİŞİ MAĞDUR VE AÇ'

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon “Düğünler dahil heryer açıldı, oteldeki restoranlardaki barlarda açık ancak turizmin lokomotifi olan bar ve eğlence mekanları ise kapalı, esnafımızın dayanacak gücü kalmadı, bu sesi duyun, yaklaşık 150 bin kişi mağdur ve aç , mekanlar açılmazsa önlem alınmazsa devlet desteklemez ise çok büyük ekonomik yıkım bizi bekliyor” dedi. Muğla’nın Bodrum ilçesindeki eğlence sektörü temsilcileri Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon Eğlence Sektörü Temsilcileri Atilla Serttaş, Ali Demiröz, Hakan Subaşıoğlu ve Ağıt Atilla basın toplantısı düzenleyerek halen kapalı olan eğlence sektöründeki işletmeler nedeniyle büyük mağduriyet yaşandığı belirttiler.

'111 GÜNDÜR SİFTAH YAPMADIK, 15 BİN ÇALIŞAN EKMEK BEKLİYOR'

BODTO Meclis Üyesi ve Mandarin Bar işletmecisi Atilla Serttaş “ Bodrum’da 1000’in üzerinde eğlence sektörü işletmesi şu anda kapalı. Sektörde  tam 15 bin kişi çalışıyor. Aileleri ile birlikte 60 bin kişi aç beklerken, eğlence sektörünün alış veriş yaptığı tam 48 ayrı sektörün çalışanları ile birlikte yaklaşık 150 bin kişi tam 111 gündür siftah yapmadı. Ve ne zaman açılacağımızı bilmiyoruz. Ekonomik ve ticari olarak zor günler geçirmekteyiz. Bölgemizin geçim kaynağı turizm üzerine kurulu. Bodrum turizmin bir parçası olan eğlence yerlerinin bir an önce açılarak ekonomiye katılmaları gerekmektedir. Bu şekilde yeme içme eğlence sektörünün önünüzdeki kışı geçirebilmeleri mümkün görülmemektedir. Bu yüzden kısa çalışma ödenekleri turizm bölgelerinde 2021 Mayıs ayına kadar devam etmelidir. Ayrıca sayın Cumhurbaşkanımızdan ve sayın bakanımızdan Hazreti Ömer’in adaletini istiyoruz. Biz ve benzeri tüm işletmeler, yani otel, beach clup, restoran bunlar açık ve iş yapıyor, bu nedenle eğlence sektöründe bizlerde şu anda tüm önlemlerimizi aldık , aç kalmamak için sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

'BODRUM’UN İLK EĞLENCE MEKANIYIZ BÖYLE KRİZ GÖRMEDİK'

Bodrum’ un ilk eğlence mekanı sahibi Veli Bar’ın işletmecisi Ağıt Turan ise “Babadan  kalma işimi sürdürüyorum. Bodrum’da lik kurulan eğlence mekanıyız ve bugüne kadar böyle bir kriz gördüğümüzü hatırlamıyorum. İngiltere’ den Rusya’dan turist getirmeye çalışıyoruz. Bodrum’a turist tatil amaçlı gelirken en çok eğlence mekanlarını tercih ediyor, eğlence mekanlarını açmazsanız turist neden gelsin” dedi.

'MEKANLAR AÇILMAZ ÖNLEM ALINMAZSA ÇOK BÜYÜK BİR EKONOMİK YIKIM BİZİ BEKLİYOR'

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise konuşmasında  “Bildiğiniz gibi Kovid-19 virüsü nedeniyle Restoran, Lokanta ve Eğlence mekanları 15 Mart tarihinde kapatılmıştı. Alınan karar tabi ki doğruydu ve gene bir kararla 1 Haziran tarihinden itibaren Restoranlar açılmaya başladı tabi bu açılmalar yetkili mercilerin almış olduğu tedbirler doğrultusunda sağlık kurallarına uygun olarak masa ve sandalye sayılarını azaltarak servis vermeye başlamıştır. Bodrum ekonomisinin can damarı olan turizm ve onun tamamlayıcı kolları olan Restoran ve Eğlence sektöründe binlerce kişi çalışmaktadır. 1 Haziran’dan itibaren Restoran ve Lokantaların açılmasına izin verilmiştir. Fakat eğlence sektörü hala kapalı olup bugün itibariyle 111 gündür kapalı durumdadır.

Bir iş yerinin 111 gündür kapalı olması ciddi bir krize sebep vermektedir. Bodrum ekonomisinin büyük aktörlerinden olan ve hala kapalı olan Eğlence yerlerinin bir an evvel açılması ve hizmet vermeye başlaması gerekmektedir. Artık sektörün dayanacak gücü kalmamıştır ve binlerce çalışanı şu anda işsizdir ve ailelerine bakacak güçleri kalmamıştır. Sektörde hayat bulan, ekmek yiyen o kadar çok çalışan ve emekçi var ki. Servisten tutun, hazırlık, organizasyon ekibi, ses-ışık-tan müzisyenine kadar çok farklı kesim bu işten para kazanıyor. Düğünler dahil heryer açıldı, oteldeki restoranlardaki barlarda açık ancak turizmin lokomotifi olan bar ve eğlence mekanları ise kapalı, esnafımızın dayanacak gücü kalmadı, bu sesi duyun, yaklaşık 150 bin kişi mağdur ve aç , mekanlar açılmazsa önlem alınmazsa devlet desteklemez ise çok büyük ekonomik yıkım bizi bekliyor” diye konuştu. (anterhaber)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.