Eğlenceli Öğrenme: TÜİK ve UNICEF İşbirliğiyle Yeni Çocuk Portalı!

TÜİK ve UNICEF işbirliğiyle hazırlanan "tuikcocuk.tuik.gov.tr" portalı, çocuklara istatistik ve çocuk hakları konularını eğlenceli bir şekilde öğretiyor. İsim sertifikası oluşturma, geleneksel oyunlar ve bilgi dolu bir "metaverse" dünyası sunuyor.

TÜİK ve UNICEF işbirliğiyle geliştirilen "tuikcocuk.tuik.gov.tr" portalı, çocuklara istatistik ve çocuk hakları konularını eğlenceli bir şekilde öğretiyor. İsim sertifikası oluşturma, geleneksel oyunlar ve bilgi dolu bir "metaverse" dünyası sunuyor. Pedagoglar tarafından onaylanan platform, 23 Nisan'da çocuklara armağan edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamaya göre, "https://tuikcocuk.tuik.gov.tr" adresinden erişilebilen söz konusu portal, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Türkiye Ofisi ile işbirliği içinde geliştirildi. Bu çalışma kapsamında, istatistikle ilgili kavramların çocuklara eğlenceli bir şekilde öğretilmesi ve onların gelişimlerine katkı sağlanması hedefleniyor.

Portaldaki içerikler arasında, veri, bilgi, istatistik gibi temel kavramların yanı sıra aritmetik ortalama, ortanca, mod gibi terimler bulunuyor. Ayrıca sıklık tabloları ve grafik türleri gibi konular da açıklamalarla sunuluyor.

Portalda, Türkiye, çocuk hakları ve istatistik bilimine dair bilgilerin yer aldığı 3 video ile birlikte geleneksel çocuk oyunlarına dair bölümler de bulunuyor. Çocuklar, isim, doğum tarihi, boy, kilo gibi bilgilerini girebiliyor ve kendileriyle ilgili istatistiklere erişebiliyorlar. Ayrıca portal, çocukların ilgisini çekecek oyunlar, gezegenlere ait bilgiler ve TÜİK'in tanıtıldığı bir "metaverse" dünyası da sunuyor.

Portalla birlikte, çocuk hakları ve sürdürülebilir kalkınma konularında farkındalık oluşturulması amaçlanıyor. Bu çerçevede, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kabul edilen "Çocuk Haklarına Dair Sözleşme" ve 17 sürdürülebilir kalkınma amacı doğrultusunda hazırlanan içerikler yer alıyor.

Pedagoglar tarafından onaylanan portal ve TÜİK'in maskotu "Mod", 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda çocuklara armağan edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Türkiye'nin Emeklilerine Yeni Düzenlemeler: Ücretsiz Konaklama ve Çeşitli İndirimler Geliyor!
2023 TÜİK Raporu: Türkiye'de Genç İşsizlik ve Eğitimdeki Boşluklar Belirginleşiyor
Trabzon'da Yaş Çay Sezonu Başladı: Verimlilik İçin Üreticiler Ter Döküyor!
İstanbul'da HPV Aşısı Programı: 85 Binden Fazla Başvuru Alındı
Erzurum'da Anne Cinayeti: İyi Hal İndirimiyle Müebbet Hapis Cezası