EGM’den ‘Cumhurbaşkanlığı korumasının para videosu’ iddialarına ilişkin açıklama

Adalet ve Kalkınma Parti’lilerin yakın korumalığını yaptığı iddia edilen ve TikTok hesabından paylaştığı videolar sosyal medyada gündem olan Hakan Tek gözaltına alındı.

AK Parti'li isimlerle fotoğrafları ortaya çıkan Tek'in 'Cumhurbaşkanlığı koruması' olduğuna ilişkin iddialar da yalanlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, AKP'lilerin yakın koruması olduğu iddia edilen ve kullandığı araç direksiyonunda Rabia işareti yaparak bira içen Hakan Tek'e  ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada Tek'in gözaltına alındığı belirtilirken 'Cumhurbaşkanlığı koruması' olduğu iddiaları yalanlandı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bahse konu iddia üzerine başlatılan incelemede, 1989 Kayseri doğumlu olduğu tespit edilen şahsın, Kocasinan/Kayseri adresinde ikamet kaydının olduğu anlaşılmıştır. Dezenformasyon yapan şahsın, 'Cumhurbaşkanlığı’nın yakın koruması olduğu' iddiası asılsızdır. Söz konusu şahsın, Cumhurbaşkanlığında herhangi bir görevinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Özel bir şirkette şoför olarak çalışan H.T, 'Kamu görevinin usulsüz üstlenilmesi' gerekçesi ile gözaltına alınmıştır. Son dönemde Türk Polis Teşkilatına yönelik iftira kampanyasının son halkası olarak değerlendirilen iddiayı gündeme taşıyan hesaplar hakkında gerekli tespitler yapılmış olup, adli mercilere suç duyurusunda bulunulacaktır" ifadeleri yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Kamu çalışanlarının dikkatine: Servis kalktı, fazla mesai yasaklandı ve izinler kullandırılacak!
Dünya'dan onay aldı: İşte Türkiye’nin en iyi hamur lezzeti!
Özel'den Tokat'taki patlama ile ilgili açıklama
Özgür Özel'den Tokat'taki patlamaya ilişkin açıklama geldi!
Ünlü peynir markasında bakteri tespiti, tüketicileri alarma geçirdi! Ürünler raflardan toplanıyor!