EGO Genel Müdürlüğü duyurdu! Ankara'da o hizmet süresiz kapatıldı

Ankara'da Yenimahalle ile Şentepe arasındaki teleferik hizmeti, Mimarlar Odası'nın açtığı dava sonucunda süresiz olarak kapatıldı. EGO Genel Müdürlüğü, teleferik yerine ek otobüs seferleri düzenleyerek vatandaşların ulaşım ihtiyacını karşılayacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan EGO Genel Müdürlüğü, başkent Ankara'da Yenimahalle ile Şentepe arasında hizmet veren teleferik sisteminin süresiz olarak kapatıldığını duyurdu. Bu kararın, Mimarlar Odası'nın 2013 yılında açtığı davanın sonucunda alındığı belirtildi.

MAHKEME KARARI İLE KAPANIŞ KARARI GELDİ

EGO Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Mimarlar Odası'nın 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açtığı dava sonuçlanarak mahkemenin "imar planının iptaline" karar verdiği bildirildi. Bu nedenle teleferik işletmesinin yeni bir düzenleme yapılana kadar süresiz olarak kapatıldığı ifade edildi. Genel Müdürlük tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Mimarlar Odası tarafından 2013 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne açılan dava sonuçlanmış olup mahkemenin imar planının iptaline karar vermesi sebebiyle yeni bir düzenleme yapılana dek teleferik işletmemiz süresiz olarak kapatılmıştır."​​​​​​​

VATANDAŞLAR İÇİN ALTERNATİF ULAŞIM SUNULDU

EGO Genel Müdürlüğü, teleferik hizmetinin kapatılmasıyla vatandaşların mağduriyet yaşamaması için alternatif bir ulaşım hizmeti sağlanacağını belirtti. Aynı güzergahta 271 numaralı hatta ek otobüs seferleri düzenleneceği aktarıldı. Bu sayede Yenimahalle-Şentepe arasındaki ulaşımın kesintisiz olarak devam edeceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hadise'nin Cesur Dansı!
Özel: " Çünkü Cumhuriyet, gençlere emanettir"
Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!