Ehliyet Alacaklar Dikkat! Direksiyon Sınavı Değişiyor! Artık Daha Zor!

Sürücü adayları için önemli haber! Direksiyon sınavı ile ilgili yeni yönetmelik taslağı hazırlandı ve yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor. Bu değişikliklerle birlikte sınav süresi uzayacak, park manevrasında iki deneme hakkı verilecek ve U dönüşü manevrası sınavda yer alacak! Son dakika!

Sınavın süresi uzatılacak: Direksiyon sınavının süresi 40 dakikaya uzatılacak. Böylece adaylar trafikte daha fazla beceri gösterebiliyor ve farklı senaryolara uyum sağlayabiliyor.

İki Park Hareketi Denemesi: Adaylara park etme hareketi sırasında iki deneme hakkı verilir. Böylece başvuranların stresi azalıyor ve daha rahat park edebiliyorlar.

U dönüşü: Motosiklet adayları 6-6,5 metre genişliğinde bir alanda, otomobil adayları ise 8 metre genişliğinde bir alanda iki harekette U dönüşü yapabilirler.

Elektrikli Araç Yönetmeliği: Sürücü okulları elektrikli otomatik şanzıman konusunda eğitim verebiliyor ve elektrikli araçlar testlerde kullanılabiliyor. Sınavda elektrikli araçlarla ilgili sorular da yer alıyor.

Engelli adaylara kolaylık: Engelli adaylar kendi araçlarıyla kursa kayıt yaptırabilir, eğitim alabilir ve sınava girebilirler. Kendi aracını getiremeyen adaylar araç kiralayabilirler..

Daha donanımlı ve daha güvenli sürücülerin eğitimi

Trafik kazalarının azalması

Engelli kişilerin ehliyet alma şansını artırır

Sürücü kurslarında verilen eğitimin kalitesini artırıyor..

Yeni düzenlemenin yürürlüğe girme tarihi henüz belli değil. Ancak taslağın son aşamada olduğu ve yakın zamanda imzaya sunulacağı kaydedildi.

Sürücü adaylarına öneriler!

Yeni düzenlemelerde yapılan değişiklikleri en güncel haliyle görmek için Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesini ve sürücü kurslarına göz atmanızı öneririz. Ayrıca direksiyon sınavına daha iyi hazırlanmak için bol bol pratik yapmanız ve farklı trafik senaryolarına hazırlanmanız önemlidir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.