Ehliyet sahiplerine uyarı geldi: 15 TL yenileme ücretini ödemeyenler 13 bin lira ceza ödeyecek

İçişleri Bakanlığı, eski tip ehliyetlerin son kullanım tarihi hakkında bir uyarıda bulundu. 31 Aralık 2024 itibarıyla sürücü kimliklerini yenilemeyip trafiğe çıkan vatandaşlara 12 bin 978 TL ceza uygulanacak.

İçişleri Bakanlığı, Türkiye'de ehliyeti olan 32 milyon vatandaşı ilgilendiren bir uyarı yaptı. 2016'da yürürlüğe giren yeni tip sürücü kimliklerinin 2022 sonunda tek tip hale getirilmesi planlanmıştı. Ancak pandemi ve nüfus müdürlüklerindeki sorunlar nedeniyle eski tip ehliyetlerin son kullanım tarihi 2 yıl uzatıldı.

EHLİYETİNİ YENİLEMEYEN YÜZ BİNLERCE SÜRÜCÜ VAR

İçişleri Bakanlığı, yeni bilgilendirmesinde, eski ehliyetlerin kullanım süresinin yeniden uzatılmayacağını ve Türkiye'de birçok kişinin hala ehliyetini yenilemediğini belirtti. Bu durumun, mağduriyetlere yol açabileceği uyarısında bulundu.

1 Ocak 2025'ten itibaren trafiğe sadece yeni tip sürücü kimlikleriyle çıkılabileceği belirtilirken, eski ehliyetiyle trafiğe çıkan sürücülere 12 bin 978 TL para cezası kesileceği duyuruldu. Ayrıca, ceza alanlar ehliyetlerini yenilemeden trafiğe çıkmaya devam ederlerse, ikinci cezada araçları trafikten men edilip ehliyetlerine el konulacak.

Vatandaşların bu durumla karşılaşmaması için İçişleri Bakanlığı, ehliyetlerini kısa sürede yenilemeleri gerektiğini vurguladı. Yenileme işlemi için sadece 15 TL ücret ödenmesi gerektiği belirtilirken, gerekli belgeler de açıklanmıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.