Ehliyet sahiplerini ilgilendiriyor!

Şubat ayında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyet sahipleri, 125 cc'ye kadar motosiklet kullanma imkanına kavuştu. İçişleri Bakanlığı, ehliyet sınıflarında yaş şartlarını güncelleyerek D sınıfı için yaşı 24'e, M, A1 ve B1 için ise 16'ya indirdi.

Şubat ayında Meclis'ten geçen düzenleme ile B sınıfı ehliyetlerin kapsamı genişletilmiş ve bu ehliyete sahip olanların 125 cc'ye kadar motosiklet kullanmalarına imkan tanınmıştı. İçişleri Bakanlığı'nın, çeşitli ehliyet sınıflarında yaş değişiklikleri yapmayı ve ehliyet sınıfları arasında geçiş imkanı sağlayacak yeni bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildiriliyor. 81 ildeki ehliyet sahiplerini ilgilendiren bu düzenlemenin detayları netleşti.

Şubat ayında yürürlüğe giren 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile Türkiye'de B sınıfı ehliyet sahibi olan milyonlarca vatandaşa, 125 cc silindir hacmine kadar motosiklet kullanma imkanı tanınmıştı.

EHLİYET SAHİPLERİ İÇİN YENİ DÖNEM

GerçekGündem'in haberine göre, Türkiye'de ortalama 35 milyon ehliyet sahibinin bulunduğunu belirten İçişleri Bakanlığı, son yıllarda yapılan düzenlemelerle birçok ehliyet sınıfı için yaş şartlarını güncellemiştir. Örneğin, D sınıfı ehliyet için gereken yaş sınırı 26'dan 24'e indirilmiş, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyet almak isteyenler için ise yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.