Ehliyetini yenilemeyenlere ceza kesilecek!

Yıl sonuna kadar 6 milyon 264 bin eski tip sürücü belgesi sahibi, belgelerini yenilemek zorunda. 31 Aralık 2024'e kadar yenilenmeyen belgeler geçersiz olacak ve cezai yaptırımlara yol açacak. Eski belgelerin yenileme ücreti ise yalnızca 15 lira. Süre dolmadan belgelerinizi güncellemeyi unutmayın!

6 milyon 264 bin eski tip sürücü belgesi sahibi, cezai yaptırımlarla karşılaşmamak için yıl sonuna kadar belgelerini yenilemek zorunda. Eski sürücü belgelerinin, 1 Ocak 2016'dan itibaren verilen yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilmesi için son tarih 31 Aralık 2024. Bu tarihe kadar belgelerini yenileyen vatandaşlar, ehliyetlerini indirimli olarak alabilecekken, sürenin sonunda yenilemeyenler cezai yaptırımlarla karşılaşacak.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Kişiselleştirme Şube Müdürü Kemal Kalkan, şu ana kadar 27 milyon 803 bin kişinin yeni tip sürücü belgesi için başvurduğunu açıkladı.

Kalkan, eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için belirlenen son tarihin 31 Aralık 2024 olduğunu, bu tarihe kadar sürücü belgesini yenilemeyen 6 milyon 264 bin vatandaş bulunduğunu belirtti.

Yıl sonuna kadar vatandaşlar, sürücü belgelerini sadece 15 liraya yenileyebilecek. Kalkan, Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne göre eski tip sürücü belgelerinin yenilenmesi için ödenecek bedelin 15 lira olarak düzenlendiğini ifade etti. Ancak, 31 Aralık 2024’e kadar yenilenmeyen belgeler için 2025 yılında indirimli tutardan faydalanılamayacak. Ayrıca, eski tip sürücü belgeleri geçersiz olacağından, bu belgelerle araç kullanan vatandaşlar, Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen cezai müeyyidelerle karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.