Ek MTV'nin ikinci taksit ödemesi için yarın son gün

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) ikinci taksitinin ödemesi için son gün yarın, 30 Kasım 2023. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan duyuruya göre, bu tarih ödemelerin sonlanacağı hatırlatıldı. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelerde gecikme cezası uygulanacaktır.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin finansman ihtiyacı doğurmasıyla Ek MTV düzenlemesi yapıldı. İlk taksitin ödeme süresi 6 Eylül'de sona erdi ve bu süreçte yaklaşık 13,2 milyar lira gelir elde edildi. Hedeflenen tahsilatın %87'si bu dönemde karşılandı.

Ek MTV'nin ikinci taksitinin ödeme süresi ise 30 Kasım'da dolacak. Zamanında ödenmemesi durumunda araç sahipleri aylık yüzde 3,5 gecikme faizi ödemek durumunda kalacaklar.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulaması üzerinden, anlaşmalı bankaların kredi veya banka kartlarıyla banka hesaplarından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı yoluyla gerçekleştirilebilir. Ayrıca, vergi dairesi vezneleri ve PTT şubeleri de ödeme için kullanılabilecek.

Araçların satış ve devir işlemleri için MTV'nin ve ek MTV'nin ödenmiş olması gerekiyor. Ek MTV'nin ödenmemesi durumunda araç muayeneleri yapılamayacak, trafikten çekilmeyecek, hurdaya ayrılmayacak ve yurt dışına çıkartılamayacak. Bu durum tescil kapatma işlemlerini de engelleyecek.

Ayrıca, 2023 yılı Emlak Vergisi'nin 2. taksitinin ödeme süresi de yarın sona erecek.

Öte yandan, elektronik defterlerin oluşturulma ve imzalanma süresi ile elektronik defter beratlarının GİB bilgi işlem sistemine yüklenme süresi 5 Aralık Salı gününe kadar uzatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Emekliler için yeni bir sıkıntı daha başladı: O yasak tüm illerde uygulanacak!
Yüzde 100 zamlanan bir damacana su 100 liraya ulaştı!
En çok bu araç modeli satılıyor! Alıcılar ve satıcılar bu verilere dikkat etmeli
Yapılandırma Mı Geliyor?
Türkiye'nin Süper Lig ekibinin ana sponsoru olan otomotiv devi iflasın eşiğinde!