Ekimde altın fiyatları nereye çekilir? Uzman isimden ilk hafta uyarısı geldi!

"Kapalı Çarşı’nın Nabzı" programında yaptığı açıklamalarda, Yıldırımtürk, Eylül ayının son haftasında faiz indirimleriyle hız kazanan altın fiyatlarının, İsrail’in Lübnan'a yönelik saldırıları ile yükselmeye devam ettiğini ifade etti.

Altın fiyatlarının gerileme potansiyeline dikkat çeken Mehmet Ali Yıldırımtürk, bunun yalnızca iki durumda mümkün olabileceğini belirtti. Yıldırımtürk, altın yatırımcıları için Ekim ayının ilk haftasında fiyatlarda geçici bir düşüş yaşanabileceğini, ancak bu durumun kalıcı olmayacağını vurguladı.

"Kapalı Çarşı’nın Nabzı" programında yaptığı açıklamalarda, Yıldırımtürk, Eylül ayının son haftasında faiz indirimleriyle hız kazanan altın fiyatlarının, İsrail’in Lübnan'a yönelik saldırıları ile yükselmeye devam ettiğini ifade etti. Bunun yanı sıra, Çin hükümetinin ekonomik durgunluğu aşmak için bankalara sunduğu teşvik paketi de altın fiyatlarını olumlu etkileyen bir unsur olarak öne çıktı.

Yıldırımtürk, uluslararası piyasalarda ay sonu kontrat işlemlerinin altın fiyatlarını etkileyebileceğine dikkat çekti ve ateşkes anlaşmalarının da fiyatları düşürebileceğini söyledi. Ayrıca, Lübnan ve İsrail arasında olası bir ateşkesin altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini belirtti. FED Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in yapacağı değerlendirmelerin yanı sıra, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’ın açıklamalarının da Ekim ayının ilk haftasında altının seyrini belirleyecek önemli etkenler arasında olduğunu ifade etti.

Yıldırımtürk, iç piyasalardaki gelişmelerin de altın fiyatlarını etkileyeceğini belirterek, "Altın fiyatları, dış piyasadan gelen ons fiyatına bağlıdır. Eğer ons fiyatında bir düşüş yaşanırsa, iç piyasada da altın fiyatları gerileyebilir. Ancak bu gerileme, altın fiyatlarının düşeceği anlamına gelmez; geçici bir düzeltme olacaktır" diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.