Ekonomi Bakanı'ndan Booking açıklaması

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de yasaklanan Hollanda menşeili ştatil rezervarsyon şirketi Booking'le ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yaptırılan eğilim...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'de yasaklanan Hollanda menşeili ştatil rezervarsyon şirketi Booking'le ilgili açıklamalarda bulundu. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından yaptırılan eğilim anketi sonuçlarının açıklandığı basın toplantısına katıldı. Florya'da bir restoranda gerçekleştirilen toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Zeybekci'ye ilk olarak Türkiye'de faaliyetleri yasaklanan Booking şirketiyle yapılan görüşme soruldu. 

GEREKİRSE BEN DE GÖRÜŞEBİLİRİM
Booking yönetimiyle müsteşar yardımcısı seviyesinde görüştüklerini ve taleplerini ilettiklerini söyleyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Birkaç defa görüşüldü. Kendilerinin bu konudaki yaklaşımlarını şu anda net bir şekilde bize yansıtabildiklerini söylemek zor. Ama biz onlara şunu söylüyoruz; 'Türkiye'deki faaliyetlerinizi, Türkiye'deki bir büronuz eliyle yapmanızı istiyoruz. Sizi desteklememiz gereken ne varsa bunu yapmaya da hazırız. İsterseniz gelin bu faaliyetlerinizi serbest bölgesi içinde yapın'. Booking hakikaten önemli. Türk turizmi için de önemli. Aynı zamanda turizm alanında faaliyet gösteren Türkiye'deki kayıtlı şirketlerin her türlü mükellefiyetini yerine getirirken yüklendikleri maliyetleri, Booking'in yüklenmemesini düşünmek de son derece haksız olur. Gerekirse bizzat ben de görüşmeyi düşünebilirim onlarla" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Türkiye'nin Kredi Notu Yükseldi: Bakan Şimşek Reformların Etkisini Değerlendirdi
Trafik Cezalarında Artış: 2024'ün İlk Çeyreğinde Rekor Ceza Kesildi
Türkiye'nin Balıkçılık Sektöründe Büyük Başarı: 1 Milyon Ton Üretim ve Uluslararası İşbirlikleri
Türkiye'nin Mobilya Devi İflas Bayrağını Çekti: Binlerce İşçi Mağdur
Ege'nin İhracat Performansı Nisan Ayında Zirvede: Sektörler Rekabetçiliğini Artırıyor