Ekonomi uzmanı faiz indirimi tahmininde bulundu: Tarih verdi

Ekonomi uzmanı Erdal Sağlam'ın değerlendirmesine göre, yabancı yatırımcılar artık Türkiye'de faiz indirimlerinin bu yılın son aylarında başlayabileceğini düşünüyor.

Erdal Sağlam, yabancı yatırımcıların Türkiye'de faiz indirimlerinin bu yılın son aylarında başlayabileceğini öngördüğünü belirtti. Sağlam, haziran ayı enflasyon rakamlarının ekonomi yönetimini umutlandırdığını ve yabancı tahminlerinin de düştüğünü vurguladı. Ancak, önümüzdeki iki ayda senelik enflasyon oranlarının hızla düşeceğini öngördüğünü ancak bu iyileşmenin faiz indirimlerine nasıl yansıyacağının henüz kesin olmadığını ifade etti.

Sağlam, daha önce yabancı yatırımcıların bu yıl faiz indirimleri beklentisinin düşük olduğunu, ancak son zamanlarda sıkı para politikasının devam etmesi ve enflasyonun gerilemeye başlamasıyla birlikte faiz indirimlerinin bu yılın son çeyreğinde başlayabileceğini dile getirdiklerini aktardı.

Enflasyonun yıl sonunda hangi seviyeye ulaşacağının faiz indirimi tartışmaları için kritik olduğunu belirten Sağlam, ekonomi yönetiminin Haziran ayı verileriyle birlikte enflasyonun %12'ye kadar düşebileceğini düşündüğünü ancak senenin sonuna kadar yapılacak kamu zamlarının bu hedefe ulaşmada belirleyici olacağını söyledi.

Merkez Bankası'nın faiz kararını vereceği bir sonraki Para Politikası Kurulu toplantısının 23 Temmuz Salı günü yapılacağını belirten Sağlam, bu toplantının ekonomiye ilişkin önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.