Ekonomik Kriz ve Yargı Kaosu! Erbakan: 'Erken Seçim Şart!'

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, cinayet vakalarının artışına dikkat çekerek idam cezasının yeniden gündeme getirilmesi gerektiğini ifade etti. Erbakan, ekonomik sıkıntılara ve yargı sistemine de eleştirilerde bulundu.

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisi tarafından düzenlenen Aylık Olağan İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de artan cinayet vakalarının önüne geçilmesi için idam cezasının mutlaka Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine alınması gerektiğini savundu. "Cinayet vakalarının önüne geçilebilmesi için caydırıcı bir ceza şart" diyen Erbakan, yargı sisteminin mevcut durumunu da eleştirdi.

ERKEN SEÇİM TALEBİ GÜÇLENİYOR


Erbakan, Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılara değinerek erken seçim yapılması gerektiğini vurguladı. "Türkiye'nin 2028'e kadar beklemeye tahammülü kalmamış, milletimiz bir çözüm istiyor" ifadelerini kullanan Erbakan, mevcut iktidarın bu sorunu çözmeye yetmediğine inandığını belirtti.

EKONOMİK KRİZİN GERÇEKLERİ


Ekonomik şartları eleştiren Erbakan, "Son iki yılda akaryakıt fiyatlarının %90, döviz kurlarının %88 ve faiz oranlarının %50 arttığını" dile getirdi. "İki asgari ücretle yoksulluk sınırının yarısı kadar gelire sahip olan bir toplumda yaşıyoruz" diyen Erbakan, yoksulluk sınırının 70 bin liraya kadar çıktığını açıkladı.

YARGI SİSTEMİNE TEPKİ


Yaşanan cinayetlerin sorumlusunun yargı sistemi olduğunu ifade eden Erbakan, "26 suç kaydı bulunan bir kişinin bugüne kadar hiç tutuklanmamış olması yargı sisteminin çarpıklığını gösteriyor" diye vurguladı.
Erbakan, "Tüm siyasi partilerin bir araya gelerek idam cezasını geri getirmesi ve ceza infaz sistemini reforme etmesi şart" dedi. "Adalet, zalime hak ettiği cezayı vermedikçe ülkemiz huzur bulamaz" şeklinde konuşan Erbakan, terör ve anarşinin artmaması için adalet mekanizmasının etkinliğinin artırılması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.