Ekonomist asıl tehlike konusunda uyardı: "Emekliler maaş alamayabilir"

2023 Küresel Emeklilik Raporu’na dikkat çeken ekonomist Evren Devrim Zelyut, “Maaşların az olduğunu düşünürken esas tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin maaş alamayacak olması” dedi ve yüzde 50'lik sefalet zammının gündemdeki yerini koruduğunu söyledi.

 

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Halk TV'de yayınlanan 'Gündem Özel' programında, emeklilerin maaşlarının alamayacakları bir riskle karşı karşıya olabileceklerine vurgu yaptı, bunun yanı sıra Emekli bayram ikramiyesine gelen yüzde 50'lik sefalet zammının gündemdeki yerini koruduğunu belirtti.

Zelyut açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"2023 Küresel Emeklilik Raporu açıklandı. Bu raporda tüm ülkelerin emeklilik sistemleri inceleniyor ve A, B, C, D kategorilerine ayrılıyor. D klasmanında yer alan ülkeler için büyük tehlikeler var. Bu ülkeler Hindistan, Tayland Arjantin ve Türkiye… Bu kategorideki ülkelere ’emeklilik sistemlerinin devam etmesi şüpheli’ olarak bakılıyor. Yani deniliyor ki, ‘Emeklilik sisteminizi onarmazsanız, mevcut emeklilere bu maaşı ödemede sorun çıkar.’ Dolayısıyla biz maaşların az olduğunu düşünürken esas büyük tehlike bu zihniyetin devam etmesi durumunda emeklilerimizin bu maaşı alamayacak olması. Çünkü dönüp bütçeye ve rezervlere bakıldığında Türkiye kasasının tam takır kuru bakır olduğu görülüyor."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı
AB'nin Schengen Vize Ücretlerine Yüzde 12 Zam: Türkiye de Etkilendi