Ekonomist Başaran'dan öneri: Bu hisseleri alanın borsada batma ihtimali yok

Hem altın hem borsa yatırımcıları uzman adlardan gelen ikazları dikkatle takip ederken nokta atışı yapan ekonomistten önemli bir uyarı geldi. Uzman isim borsada onları önerdi ve alanları batma ihtimali yok diyerek açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ünlü ekonomist Mert Başaran, son açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti. Hisse senedi fonlarına yönelik eleştirilerde bulunurken, yatırımcılara yeni fırsatlar sunmak için de önerilerde bulundu.

GÜÇLÜ ŞİRKETLERE ODAKLANIN

Habere göre, küçük yatırımcıların portföylerinde kaç farklı hisse bulunması gerektiği sorusuna cevap veren Başaran, "Kesinlikle minimum 20, tercihen 30 farklı şirketin hisselerini, küçük miktarlarla almayı tercih ederim" dedi. Ayrıca portföyde denge öneminin altını çizen uzman isim, şu tavsiyelerde bulundu:

"Tek tek hisse almak yerine hisse senedi fonlarına yatırım yapın. Tek bir fona para yatırmayın; güçlü şirketlere odaklanın. Koç Holding, ASELSAN gibi batma ihtimali olmayan şirketlere yatırım yapın."

Hisse senedi almak yerine hisse senedi fonlarını tercih etmelerini öneren Başaran, tek bir fona para yatırmanın riskli olabileceğini dile getirdi. Bunun yerine güçlü şirketlere odaklanmanın daha sağlıklı bir yaklaşım olduğunu vurguladı. Özellikle Koç Holding ve ASELSAN gibi piyasadaki güçlü ve istikrarlı şirketlere yatırım yapmanın önemini vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Milli Emlak duyurdu: Ankara'nın hemen yanında arazi edinme fırsatı!
Altın sahiplerine yönelik endişe verici haber: "İki gün içinde başlayacak, hazır olun"
50 kuruşluk midyenin fiyatı uçtu: Duyanlar tezgaha bile yaklaşmıyor!
İki büyük tekstil firması, iflas riskiyle karşı karşıya: Konkordato sürecine girildi
Otomotiv sektöründeki büyük yedek parça firması iflasını duyurdu